Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Perusturva- ja terveyslautakunta sulkee tartuntatautilain perusteella kaupungin toimintayksiköitä 17.3. alkaen

Päivitys 1.4.2020

Hallitus päätti jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka.

 

Julkaistu 16.3.2020 klo 19:50

Tartuntatautilain 58 §:n mukaan kunnan tartuntataudeista vastaava toimielin voi päättää alueellaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden, oppilaitosten, päiväkotien, asuntojen ja vastaavien tilojen sulkemisesta sekä yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien kieltämisestä. Päätös voidaan tehdä, kun laajaa tartunnan vaaraa aiheuttava yleisvaarallinen tartuntatauti on todettu ja toimenpide on välttämätön sen leviämisen estämiseksi.  

Päätökset tehdään yhden kuukauden ajaksi. Toimenpiteet on lopetettava heti, kun tartunnan vaaraa ei enää ole.

WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Koronavirus luokitellaan yleisvaaralliseksi taudiksi. Kuopion kaupungin alueella on näin ollen perustellusti odotettavissa koronaviruksen aiheuttavan laajaa tartunnan vaaraa.

Perusturva- ja terveyslautakunnalle esitettävät toimenpiteet on käsitelty ja linjattu kaupungin koronavirustilannetta koordinoivassa ryhmässä sekä palvelualueilla.

Perusturva- ja terveyslautakunta päättää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla seuraavaa 17.3.2020 alkaen:

 • Kuopion kaupungin vammaispalveluissa suljetaan ryhmämuotoinen päivä- ja työtoiminta. Toiminnan keskeyttäminen koskee seuraavia yksiköitä: Savotalon, Maljapuron, Kivelän, Jukolan (Maaninka) ja Hevoshaan (Juankoski) päivätoimintakeskus. Nämä päivätoimintakeskukset ovat suljettuina 17.4.2020 asti.
   
 • Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat ovat suljettuina yleisöltä 17.4.2020 asti; Kuopio-halli, Lippumäen uimahalli ja kuntosali, Niiralan uimahalli ja kuntosali, Tahko Span allasosasto, Niiralan jäähalli, Studentian liikuntahalli, väestönsuojien ja maaseutujen kuntosalit ja liikuntatilat, Lippumäen ylipainehalli sekä koulutilojen ilta- ja viikonloppukäyttö suljetaan.
   
 • Alavan palvelutalon varaustilat (juhlasali, liikuntasali, kerhotilat, uima-allas) ovat suljettuina 17.4.2020 asti.
   
 • Kuopion kaupungin asukastuvat ovat suljettuina 17.4.2020 asti.
   
 • Kino Kuvakukko ja Kino Manttu ovat suljettuina 17.4.2020 asti.
   
 • Nilsiän Manttaalitalo on suljettuna yleisöltä 17.4.2020 asti.
   
 • Kuopion kaupungin teatteri on suljettu yleisöltä 17.4.2020 asti.
   
 • Kuopion kaupungin Musiikkikeskus on suljettu yleisöltä 17.4.2020 asti.
   
 • Kuopion kansalaisopiston toimipisteet on suljettu yleisöltä 17.4.2020 asti. Päätös ei koske aikuisten perusopetuksen järjestämistä.
   
 • Kuopion kaupungin kirjaston toimipisteet (ml. omatoimikirjastot ja kirjastoautot) on suljettu yleisöltä 17.4.2020 asti.
   
 • Kuopion kaupungin museot on suljettu yleisöltä 17.4.2020 asti.


Samaan aikaan perusturva- ja terveyslautakunnan kokouksen kanssa Suomen hallitus linjasi yhteneväisistä toimenpiteistä koronaviruksen torjumiseksi. Katso tästä linkistä hallituksen 16.3.2020 linjaamat toimenpiteet: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain