Liikunta ja ulkoilu - Uutiset Liikunta ja ulkoilu - Uutiset

Takaisin

Pesäpallon Nuorisoleiri tuo lähes 1 300 leiriläistä Kuopioon ja Siilinjärvelle

Maanantaina 19.7. virallisesti käynnistyneelle pesäpallon valtakunnalliselle Nuorisoleirille osallistuu lähes 1 300 leiriläistä. Leiri kestää lauantaihin 24.7. saakka ja leirillä pelataan lähes 450 pesäpallo-ottelua 15 eri kentällä. Osa leiriläisistä saapui paikalle jo sunnuntaina 18.7.

Leirille on ilmoittautunut 83 joukkuetta, joissa on tuo lähes 1 300 pelaajaa ja joukkueen taustahenkilöä. Lisäksi leirille saapuu noin 70 nuorisotuomaria tuomitsemaan leiriotteluita. Pelaajien ja tuomareiden lisäksi alueelle odotetaan 500–1 000 leirivierasta katsomaan ja kannustamaan leiriläisiä. Leiriläiset majoittuvat koulumajoituksessa kuudella eri koululla Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Kenttiä on käytössä yhteensä 15. Päätapahtuma-areenoina toimii Kuopiossa Puijon pesäpallostadion, Neulamäen hiekkatekonurmi sekä Litmasen, Keskuskentän ja Lippumäen hiekkatekonurmet. Siilinjärvellä vilkkaimpia kenttiä on Manttu, POP Areena (Saharan kenttä) sekä Vuorelan koulun yhteyteen juuri valmistunut pesäpallon hiekkatekonurmikenttä.

- Tämän kokoluokan tapahtuma on myös aluetaloudellisesti merkittävä tapahtuma. Leirin järjestelyihin käytetään yli 300 000 euroa, minkä lisäksi alueelle saapuvat leiriläiset ja leirivieraat jättävät paikallisiin palveluihin kuuden päivän aikana sievoisen summan, Nuorisoleirin johtajana työskentelevä Marko Heikkinen huomauttaa.

Nuorisoleirillä ratkaistaan C-ikäisten, eli alle 16-vuotiaiden pesäpallon Suomen mestaruudet tytöissä ja pojissa. Kilpasarjojen lisäksi leirillä pelataan sekä tyttöjen että poikien pelisarjat. Kuopiossa majoittuvat ja pelaavat Poikien kilpasarja ja tyttöjen pelisarja. Siilinjärvellä puolestaan majoittuvat ja pelaavat Tyttöjen kilpasarjan sekä poikien pelisarjan joukkueet.

Nuorisoleirin pääjärjestäjinä toimivat Puijon Pesis ry ja Siilinjärven Pesis ry yhdessä Pesäpalloliiton ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Leiriä on ollut mukana valmistelemassa lähes 40 hengen järjestelytoimikunta ja leirin aikaisiin järjestelyihin tarvitaan noin 350 hengen suuruinen talkoojoukko.

- Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille yli kolmellesadalle talkoisiin ilmoittautuneelle ja vuoroja varanneelle henkilölle! Mikäli haluat mukaan järjestämään unohtamatonta leirielämystä nuorille, niin mukaan mahtuu vielä ja vuorojakin on vielä jäljellä muun muassa majoitusvalvonnassa, ruokailuissa sekä kioskeissa, Heikkinen kiittelee ja innostaa ihmisiä osallistumaan pitkästä aikaa järjestettävien suurtapahtumien talkoisiin.

Myös yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan leiripelejä.

- Leiripelejä pääsee seuraamaan kuka tahansa, kaikille kentille ilman pääsymaksua huomioiden turvavälit, maskin käytön ja hyvän käsihygienian, Heikkinen muistuttaa.

Sarjapelien lisäksi leirillä pelataan C-ikäisten Itä-Länsi -ottelut. Kilpasarjan Itä-Lännet pelataan torstaina 22.7. Kuopiossa Puijon pesäpallostadionilla. Tyttöjen arvo-ottelu alkaa klo 17.30 ja poikien kello 19.30. Pelisarjojen Itä-Lännet on vuorossa perjantaina 23.7., kun Siilinjärven Mantulla pojat aloittavat Itä-Länsi-ottelunsa klo 13.15 ja tytöt kello 15.00.

Leiri huipentuu lauantaina 24.7. pelattaviin välierä-, sijoitus ja mitaliotteluihin.

Tarkemmat tiedot leiristä otteluohjelmineen löytyy osoitteesta www.nuorisoleiri.fi.