Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Pohjoismaiset Karavaanipäivät Rauhalahdessa 19.-23.7.2021

Pohjoismaiset Karavaanipäivät, Nordisk Camping Träff on vuodesta 1964 vuosittain Pohjoismaissa järjestetty karavaanareiden ja leirintämatkailijoiden yhteiskokoontuminen. Ruotsi, Norja ja Suomi isännöivät Pohjoismaisia Karavaanipäiviä vuorovuosin. Suomessa Karavaanipäivät on järjestetty 13 kertaa. Viime vuonna Pohjoismaiset Karavaanipäivät jouduttiin koronatilanteen vuoksi perumaan, mutta tänä kesänä tapahtuma toteutuu Kuopion Rauhalahdessa.

Pohjoismaiset Karavaanipäivät avattiin 19.7.2021 perinteisin seremonioin Rauhalahden leirintäalueella. Tapahtumassa on mukana vajaa sata vaunukuntaa, joista ulkomaalaisia karavaanareita mm. Norjasta, Ruotsista, Virosta ja Puolasta. Maanantaina Rauhalahden leirintäalue oli loppuunmyyty. Tapahtuma on järjestetty 57 kertaa ja se houkuttelee sekä uusia karavaanareita että kokeneita kävijöitä, jotka palaavat tapaamaan tuttuja vuodesta toiseen.

”Paikalla on syksyllä 91 vuotta täyttävä suomalainen pariskunta Frisk, joka on osallistunut tapahtumaan 45 kertaa. Voi olla, että meillä on heille illaksi yllätys”, kertoo SF-Caravan ry:n varapuheenjohtaja Timo Tarvainen tikanheiton lomasta.


Kuvassa vasemmalta SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusi, SF-Caravan ry:n varapuheenjohtajat Minna Joensuu ja Timo Tarvainen sekä Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas.

Pohjoismaisten Karavaanipäivien ohjelma vaihtelee vuoden mukaan. Yleensä mukana on ajankohtaisia aiheita, joita käsitellään tapahtuman aikana. Sen lisäksi karavaanareille on luvassa myös mukavaa oleskelua ja muiden karavaanareiden tapaamista. Yksi suosituista ohjelmanumeroista on ollut Karavaanareiden golfin PM-kilpailut, joihin kaikki halukkaat voivat osallistua. Koirien kanssa matkustaville on puolestaan luvassa Match show, johon kaikki koirarodut ovat tervetulleita. Ohjelmassa on monipuolista, erityisesti lapsiperheille sopivaa ohjelmaa kilpailuineen ja illanviettoineen. Perinteiset illanistujaiset vietetään joka ilta pitkillä pöydillä, eli jokainen vaunukunta tuo tarjottavaa ja omat kalusteet jotka asetetaan riviin pitkäksi illallispöydäksi. Tänä vuonna NCR täyttää 50 vuotta ja keskiviikkoiltana 21.7. vietetäänkin grilli-ilta sen kunniaksi.

Lisätietoa tapahtumasta: https://nordicrally.fi/pohjoismaiset-karavaanipaivat/