Uutiset Uutiset

Takaisin

Presidentti Niinistö ja Jenni Haukio viettivät Minna Canthin päivää Kuopiossa


Presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio vierailivat Kuopiossa Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä. Vierailuohjelma alkoi Kuopion Musiikkikeskuksessa Naisen ääni -konsertilla, jossa Jenni Haukio lausui tervehdyssanat.

Puheessaan Haukio otti esiin Minna Canthin merkityksen tasa-arvoajattelun vahvistajana ja muistutti maailman ensimmäisten naiskansanedustajien olleen suomalaisia. Lisäksi hän korosti sukupuolten tasa-arvon olevan osa Suomen itseymmärrystä ja maamme ulkoista kuvaa.

Kuopion torille presidentti Niinistön puhetta kuuntelemaan kerääntyi satoja kuopiolaisia ja kauempaakin tulleita. Niinistö noteerasi varsin suuren yleisömäärän ja totesi, että "Täällä ei tarvitse olla yksin". Puheessaan Niinistö muun muassa esitti huolensa ihmisten toiminnan aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta ja peräänkuulutti naisten oikeuksien edistämisen roolia väestönkasvun hillitsemisessä.

Kuopiosta presidentti Niinistö sanoi kuulleensa Järvi-Suomen saavan korostuvaa roolia maakunnallisessa ja alueellisessa matkailumarkkinoinnissa. Hänen mukaansa Lakeland-konsepti sisältää vahvaa potentiaalia ja voi tehdä alueen samalla tavalla kansainvälisesti tunnetuksi matkailukohteeksi, kuin Lappi on. "Sen rakentaminen on teidän käsissä" presidentti muistutti läsnäolijoita.

Seuraavaksi presidenttiparin ohjelmassa ovat vierailu Kuopion museoon ja tutustuminen Kriisinhallintakeskuksen (CMC Finland) ja Pelastusopiston toimintaan.

Kuva Vicente Serra