Uutiset Uutiset

Takaisin

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio Kuopioon

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat Kuopiossa Minna Canthin eli tasa-arvon päivänä 19. maaliskuuta 2017.

Tasa-arvon päivän kunniaksi presidenttipari osallistuu Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestettävään Naisen ääni -konserttiin, jossa rouva Haukio esittää tervehdyksen. Konsertissa kuullaan kappaleita suomalaisuudesta ja savolaisuudesta muun muassa kuorojen tulkitsemina. Konsertti on osa Minna Canthin muistoksi järjestettävää Minnan Päivät -kaupunkifestivaalin ohjelmaa.

Lisäksi presidentti Niinistö ja rouva Haukio käyvät Kuopion museossa, joka esittelee Pohjois-Savon historiaa ja elämää sekä itäsuomalaista luontoa. Presidenttipari tutustuu myös Kriisinhallintakeskuksen ja Pelastusopiston toimintaan. Kriisinhallintakeskus kouluttaa asiantuntijoita kansainväliseen siviilikriisinhallintaan ja pelastustoimeen, ja Pelastusopisto vastaa kansallisen pelastustoimen ja hätäkeskusten ammatillisesta koulutuksesta.

Kansalaisia presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat Kuopion torilla kello 13.30. Lisäksi he tapaavat Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon maakunnan edustajia.

Vierailu Kuopiossa on osa maakuntamatkojen sarjaa, jonka presidentti tekee Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki maakunnat.