Liikunta ja ulkoilu - Uutiset Liikunta ja ulkoilu - Uutiset

Takaisin

Puijolla puiden poistoa - työosuuksilla liikkuminen on kielletty

Puijolla saatetaan loppuun reitistön reunalla olevien puiden poisto. Työt alkavat maanantaina 10.12.2018 ja kestävät noin 2 viikkoa (sisältäen puiden kaadon ja pois ajamisen, oksien keräämisen sekä valaistuksen uudelleen kytkemisen). Ulkoilureittien varrella kasvavien puiden poistaminen vähentää tykkylumivaaraa, parantaa latujen lumiolosuhteita ja vähentää neulasten määrää laduilla keväisin. Tarkoituksena on poistaa vain sellaiset puut, joiden oksisto ulottuu selvästi reitistön päälle. Työ tehdään nyt, kun maa on roudassa, jolloin minimoidaan työn aiheuttamat vahingot reitistölle.

Valaistuilla osuuksilla sähkölangat joudutaan pudottamaan alas työn ajaksi eli valot eivät toimi kaikkialla. Maastossa liikkuminen estetään varoitusnauhoilla ja metsätyökylteillä niillä osuuksilla, joilla työtä tehdään. Työmaa-alueilla on vaarallista liikkua ja liikkuminen myös häiritsee ja hidastaa työn tekoa.

Tämä viimeinen osuus puiden kaatamisesta tehdään pääosin luonnonsuojelualueilla, ja tästä syystä tehtävälle metsätyölle on haettu poikkeamislupa ELY-keskukselta. Katso alla olevasta kartasta tarkemmin kyseessä olevat reitit:


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain