Uutiset Uutiset

Takaisin

Puijon lakialue herää henkiin – remontoitu kahvila avasi ovensa perjantaina 2.8. ja ravintola aukeaa 27.8.

Puijon ravintoloiden uusi aikakausi alkoi tänään perjantaina 2.8. klo 10, kun täysin uudistettu tornin kahvila avasi ovensa. Kahvilan tuotteissa suositaan luomua ja lähituottajien tuotteita. Tornikahvila hyvittää Tornin pääsylippua vastaan 1 euron ostaessasi kahvilasta kahvin/teen sekä suolaisen/makean 10.8. saakka.


Tornin kahvilan sisustuksessa on käytetty luonnon materiaaleja, muun muassa sammalta koivua ja tuohta

Inspiraatio koko Kuopion omaan ekologiseen metsäolohuoneeseen kumpusi näköalatornin henkeäsalpaavista maisemista, Puijon luonnonsuojelualueen metsästä sekä Tornin historiasta. Puijon metsien vehreys on haluttu tuoda myös tornikahvilan seinien sisäpuolelle, ja kahvilan sisustuksessa onkin käytetty muun muassa aitoa sammalta. Kahvilalla on oma paahto Puijo-kahvi, joka saadaan paikalliselta RPS Roastingilta. Lisäksi esimerkiksi Liepuska Nilsiästä valmistaa tornille leivonnaisia ja karjalanpiirakoita. Kahvilan asetit ja aterimet ovat Joensuusta ja ekologista biohajoavaa materiaalia.


Asetit ja aterimet ekologista biohajoavaa materiaalia Joensuusta

- Kyseessä on ainutlaatuinen elämyskonsepti, joka hellii kaikkia aisteja. Upea arvokiinteistö on inspiroinut meidät palaamaan vuosikymmenelle, jolloin eväät käärittiin voipaperiin ja maito juotiin kossupullosta. Haluttiin luoda jotain uutta ja kotoisaa paikallisille, unohtamatta alueen matkailullista merkittävyyttä. Olemme rakentaneet kokonaisuuden yhteistyössä yli toimialarajojen – Ravintolamestareiden ja Puijo Peakin yhteinen visio ainutlaatuisesta retkestä puiden yläpuolelle konkretisoitui ammattilaisten käsissä, kertoo Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen.


Ravintolamestareiden henkilökunta valmiina ottamaan asiakkaita vastaan

Myös tornin ravintola tullaan avaamaan pian – avajaiset ovat tiistaina 27.8 kello 17. Lisäksi Puijon majan perinteinen lounasravintola avataan syksyn 2019 aikana.

Puijon muita toimintoja kehittää keväällä 2019 perustettu Puijo Peak -yhtiö. Puijo Peakin yhteistyökumppani SeikkailuKuopio on tänä kesänä tuonut jo ensimmäiset uudet aktiviteetit Puijolle: Puijolla pääsee muun muassa vuokraamaan suuressa suosiossa olevia eFatbike-pyöriä.

Lisäksi on mahdollista osallistua opastetulle kierrokselle suurmäen mäkitorniin. Myynti sales@puijopeak.fi. Puijo Peak tiedottaa lisääntyvistä aktiviteeteista, ohjelmapalveluista ja elämyksistä sivuillaan www.puijopeak.fi ja facebookissa Puijo Peak

Puijon ravintoloiden sekä konseptien uudistamisessa on mukana runsas kirjo eri alojen osaajia. SISU Interior vastaa ravintoloiden projektinhallinnasta sekä Puijon kahvilan ja ravintolan sisustusarkkitehtuurista yhteistyössä Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsin kanssa. Kuopiolainen Oddy Inc. suunnitteli konseptien mukaisen visuaalisen ilmeen, Lasilinkki toi tilaan ainutlaatuista lasitaidetta ja Jukola Industries loi retkitunnelman puutaiteen avulla. Puijon lakialueen ravintoloiden sisustuksessa ja tuotteissa korostuu paikallisuus, luonnonmukaisuus sekä ekologisuus.

Lisätietoa: www.puijopeak.fi/
Lisätietoa ravintolapalveluista: www.facebook.com/puijonravintolat


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain