Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Puijon laskettelurinteen hissin sekä tornin majan piha-alueen suunnitelma nähtävillä kesäkuun ajan

Yleissuunnitelmaluonnos Puijon urheilualueen nykyisen laskettelurinteen hissin uusimisesta on nähtävillä kesäkuun ajan. Suunnitelman mukaan parannettaisiin myös Puijon tornin sekä majan piha-alueita. Luontoreitteihin sekä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tarpeisiin esitetään lisäksi parannuksia.

Suunnitelman mukaan nykyinen hissi uusittaisiin 2-paikkaiseksi tuolihissiksi, jolloin uusi hissi soveltuisi urheilijoiden lisäksi myös esimerkiksi ulkoilijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön. Näin ollen se parantaisi myös Puijon lakialueen saavutettavuutta urheilulaakson suunnasta.

Lisäksi suunnitelmassa esitetään uusittavaksi Puijon tornin sekä majan piha-alue. Samassa yhteydessä laajennetaan oleskelualuetta jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Pysäköintijärjestelyitä sekä nouto- ja saattoliikenteen toimivuutta on tarkoitus parantaa pihan ja Puijontien pysäköintialueiden uusimisella ja muilla pienimuotoisilla muutoksilla. Puijontien pysäköintialueen ja pihan väliin esitetään rakennettavaksi korotettu jalkakäytävä.

Ympäröivälle piha-alueelle esitetään kahta paranneltua luontoreittiä, joiden pohjana hyödynnetään jo olemassa olevia maastopyöräreittejä sekä luontopolkua. Majan pohjoispuolen luontoreitti on esteettömämpi ja helpompi, kun taas tornin eteläpuolen reitti on maastoltaan vaativampi.

Suunnitelma-alueen ohjeellinen aluerajaus on esitetty alla olevassa ilmakuvassa (jpeg).

Suunnitelma-alue

Arviot rakennustöiden vaiheista ja ajoituksesta tarkentuvat suunnittelun edetessä.

Nähtävilläoloaikana (30 vrk) yleissuunnitelman luonnosta voi kommentoida. Nähtäville asettamisesta tiedotetaan Kuopion kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kaupunkilehden tiedotuspalstalla sekä Kuopion kaupungin kaupunkisuunnittelupalveluiden verkkosivuilla (kunnalliset ilmoitukset).

*Valmiuslain mukaisista poikkeusoloista johtuen nähtävilläoloaikana yleisötilaisuutta ei tämän hetkisen arvion mukaan järjestetä.

Yleissuunnitelmaluonnoksesta kiinnostuneita pyydetään olemaan suoraan yhteydessä suunnittelun yhteyshenkilöön suunnitteluinsinööri Ville-Veikko Pääkköseen, 044 7185 312 tai ville-veikko.paakkonen(at)kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain