Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Puistokäytäväverkoston rakentaminen

Lehtoniemessä, Kuikkalehdonpuiston ja Kuikkanotkon alueella aloitetaan viikolla 45 puistokäytäväverkoston rakentaminen. Työt jatkuvat vuodelle 2019.
 

Myös Nurmisaaressa alkavat työt marraskuun aikana. Lopulliset viimeistelytyöt tehdään aikavälillä kevät - kesä 2019.

Puistokäytäväverkoston tausta

Rautaniemessä sijaitsevan uuden lähivirkistysalueen kokonaispinta-ala on 4,36 ha. Suunnitelman tavoitteena on säilyttää alueen luontoarvot sekä muodostaa siitä lähiretkeilyä ja luonto-opetusta tukeva luontoarvoiltaan monimuotoinen viheralue.

Puistokäytäväyhteys rakennetaan saaren länsiosaan, jonne sijoittuvat nuotiokatos sekä melontalaituri. Alueesta muodostuu pienimuotoinen lähiretkeilyalue.

Tulevaisuuden hoitotoimenpiteillä estetään avoimien alueiden umpeenkasvu ja mahdollisesti monipuolistetaan kasvilajistoa. Metsäalueiden hoidon tavoitteena on säilyttää ja korostaa niiden erityisarvoja.

Autoilla ajo saareen on kielletty. Nurmisaaren pysäköintipaikat löytyvät Purnukadun päästä sekä lähikatujen levikkeillä.

Työt tehdään arkisin klo 7.00 – 15.30 välisenä aikana, jolloin paikalla on kaivinkoneita, maansiirtokalustoa sekä yhdyskuntarakentajia.

Vältäthän asiatonta oleskelua työkoneiden läheisyydessä. Mikäli työkoneen ohittamista ei pysty välttämään, varmista, että kuljettaja on huomannut sinut joko koneen ikkunoista tai takapeileistä ennen kuin lähdet ohittamaan konetta. Aidattujen ja varoitusnauhoilla eristettyjen alueiden sisäpuolella oleskelu on ehdottomasti kielletty.

Pahoittelemme mahdollisesti töistä aiheutuvaa häiriötä.

Työn urakoitsija on Kuntatekniikkaliikelaitos Mestar, Infra ja Energia

Työkohteesta lisätietoja antaa työnjohtaja Sari Kärki, sari.karki(at)mestar.fi, 044 718 5458

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain