Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Puolueetonta energianeuvontaa tarjolla Pohjois-Savossa jatkossakin

Kuopion kaupunki tarjoaa myös jatkossa puolueetonta energianeuvontaa kuluttajille sekä pk-yrityksille. Tämän mahdollistaa energiaviraston rahoitus alueelliselle energianeuvonnalle, joka jatkuu toukokuun alusta alkaen kaikissa Suomen maakunnissa (pl. Ahvenanmaa) neljän vuoden ajan. Tavoitteena on edistää energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian hyödyntämistä neuvonnan keinoin.

Alueellinen energianeuvonta sisältää kuluttajien neuvontaa sekä kun-tien ja pk-yritysten energiakatselmuksien sekä energiatehokkuussopimuksien edistämistä. Kuluttajille annetaan neuvontaa muun muassa lämmitykseen, uusiutuvaan energiaan, laitteisiin, kuluttamiseen ja liikkumiseen liittyen. Energianeuvonnassa hyödynnetään Motivan energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian työkaluja ja materiaaleja. Maakuntatasolla tapahtuva energianeuvonta on koettu tärkeäksi ja helposti saavutettavaksi.

Pohjois-Savossa on suunnitteilla esimerkiksi aurinkoenergiaan sekä eri lämmitysmuotoihin liittyviä kuntalaisinfotilaisuuksia.

- Aurinkoenergia kiinnostaa selvästi ihmisiä, sillä esimerkiksi Kallavesj-messuilla energianeuvonnan osastolla valtaosa kävijöistä kyseli lisätietoja nimenomaan aurinkoenergiaan liittyen, energianeuvoja Mari Turunen Kuopion kaupungilta kertoo.

Kuntalaistapahtumien lisäksi näköpiirissä on pk-yrityksille suunnattuja tapahtumia muun muassa Kuopiossa ja Varkaudessa. Energianeuvoja tulee myös vierailemaan Pohjois-Savon kunnissa kertomassa kunta-alan energiatehokkuussopimuksista ja hyvistä käytännöistä.

- Energiatehokkuuteen liittyviä toimia on mahdollista toteuttaa pienissäkin kunnissa, ja energian ohella säästyy samalla myös euroja. Tulen mielelläni vierailemaan kuntiin ja keskustelemaan energia-asioista, Turunen toteaa.

Lisätietoja:
Energianeuvoja Mari Turunen, 044 718 2870, mari.turunen(at)kuopio.fi

Pohjois-Savon energianeuvonta: https://www.kuopio.fi/energianeuvonta

Maakunnalliset energianeuvojat: https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/kuluttajien_energianeuvonta/energianeuvojat_maakunnissa


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain