Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Putoilevat lehdet ja aurausviitat merkkinä syksyn saapumisesta ja tulevaan talveen valmistautumisesta

Syksy on saapunut ja kadut täyttyvät putoilevista lehdistä. Kaupunki haluaakin muistuttaa kiinteistöjen omistajia ja haltijoita siitä, että lehtien poisto kuuluu muun puhtaanapidon ohella tontin omistajalle / haltijalle. Syksyllä katualueiden puhtaanapidon merkitys korostuu. Märät lehdet aiheuttavat esimerkiksi liukastumisvaaraa.

Puhtaanapidon tarkoituksena on pitää kadut siistinä ja terveydelle vaarattomina. Liukastumisvaaran lisäksi kaduille kertyneet lehdet estävät sadevesien pääsyn kaivoihin, lisäävät epäsiisteyttä ja voivat pilata katujen rakenteita. Keväällä ennen hiekoitushiekkojen poistoa ylivuotiset lehtimassat myös heikentävät ilmanlaatua.

Kaupungin nettisivuilta löytyvässä ohjeessa kerrataan, kuinka jokaisen tontinhaltijan omalta kohdalta kadun puhtaanapito kuuluu sen puoliväliin saakka. Linkki ohjeeseen.

Kuopion kaupungin alueurakoitsijat ovat pääosin asentaneet tulevan talven kunnossapitotöitä helpottavat aurausviitat katuverkolle. Viitat asennetaan kunnossapitokaluston sekä katuverkolla liikkujien turvaksi. Kaupungin toive on, ettei viittoja revittäisi irti, koska niiden asentaminen kestää useamman viikon ja aiheuttaa uudelleen tehtynä turhia kustannuksia asukkaille.

Lisätietoja asiassa antaa kunnossapitopäällikkö Jere Toppinen, jere.toppinen(at)kuopio.fi

 

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain