Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Pyöräilytalvi-kampanjan tapahtuma 15.11.2018 Kuopiossa

Kuopion hyötypyöräilijät yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa järjestävät Pyöräilytalvi-kampanjan tapahtuman torstaina 15.11. klo 16 -18.

Tapahtumassa jaetaan valottomille pyöräilijöille led-valoja. Tapahtumapaikkana on kävelykeskustassa Kauppakatu Haapaniemenkadun ja Ajurinkadun välillä, Oksapoika-patsaan selän takana.

Pyöräliitto yhteistyökumppaneineen kampanjoi #Pyöräilytalvi-tapahtumaviikolla 12.–18.11.2018 pyöräilyn sanoman puolesta. Teemaviikolla halutaan kiinnittää huomiota siihen, että pyöräily jatkuu talven tulosta huolimatta.

Pimeän vuodenajan tultua on hyvä huomioida turvallisuus ja näkyvyys. Tästä muistuttaa myös Pyöräliiton erityisasiantuntija Martti Tulenheimo:

- Syksyllä ja talvella pyörällä liikkuessa on erityisen tärkeää huolehtia asianmukaisesta valaistuksesta. Eteen valkeaa ja taakse punaista valoa. Myös ennakoinnin ja tilannetajun tarve korostuvat, kuten liikenteessä aina. Kaikkien tielläliikkujien on tärkeä huomioida, että syksyn ja talven pimeydessäkin kaduilla ja teillä liikutaan myös pyörällä. Liukkaudesta johtuen kaikkien on syytä myös huolehtia yhteisesti, että nopeudet pysyvät turvallisina.

Pyöräillen talvella -esite (pdf)

Pyöräliiton tiedote (pdf)

Lisätietoja asiasta suunnitteluinsinööri Hanna Väätäinen, 044 718 5318, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain