Liikunta ja ulkoilu - Uutiset Liikunta ja ulkoilu - Uutiset

Takaisin

Pyöräilyviikolla innostetaan monipuolisesti pyöräilyyn - tule mukaan pyöräilytapahtumiin

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään tänä vuonna 6.-15. toukokuuta pääteemalla ”Jokaisella on oikeus turvalliseen pyöräilyyn”. Osana pyöräilyviikkoa Kuopiossa järjestetään lauantaina 7. toukokuuta Laulava pyöräkulkue -tapahtuma. Kuopion kaupunki haastaa kaikki järjestöt kannustamaan jäseniään pyöräilyviikon viettoon. Viikon aikana voi viettää esimerkiksi Pyörällä treeneihin -päivää.

Valtakunnallisen pyöräilyviikon tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan, lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä. Pyöräilyviikon tapahtumien järjestämisestä vastaa usein kunta tai kaupunki yhdessä paikallisten pyöräily- ja urheilujärjestöjen, yhdistysten ja yritysten ja muiden asiasta innostuneiden kanssa.

Pyöräilyviikko sisältää kymmenen teemapäivää, joiden tunnuksia paikallistoimijat, kuten yhdistykset ja seurat, voivat vapaasti hyödyntää markkinoinnissa ja viestinnässä. Pyöräilyviikon eri teemapäivinä kannustetaan pyöräilemään kouluun, töihin, kauppaan ja treeneihin. Teemapäivien päivämäärät ovat suosituksia ja teemapäiviä voi järjestää milloin tahansa. Pääasia on pyöräily!

Lue lisää Pyöräilyviikosta ja viikon teemapäivistä.

Kuopiossa edistetään kestävää ja viisasta liikkumista monin eri tavoin, yhtenä esimerkkinä tästä ovat pari vuotta sitten käyttöönotetut sähköiset kaupunkipyörät. Kuopio kuuluu myös Pyöräilykuntien verkostoon, joka on kuntien, valtionhallinnon, yritysten ja järjestöjen välinen yhteistyöverkosto. Verkoston päätavoite on pyöräilyn ja kävelyn lisääminen kestävinä liikennemuotoina ja arkiliikuntana.

Laulava pyöräkulkue -tapahtuma

Laulava pyöräkulkue laulaa ja pyöräilee keskustan alueella lauantaina 7. toukokuuta klo 10 alkaen. Kulkue lähtee liikkeelle klo 10 torilta Siskotyttö-patsaan luota, kiertäen mm. Valkeisenlammella, satamassa, Väinölänniemellä ja Brahenpuistossa. Kulkue päättyy Siskotyttö-patsaalle klo 12. Kulkueen matkaan voi liittyä mistä tahansa reitin varrelta. Laulavan pyöräkulkueen laulajina toimii kuopiolainen VIMMA-kuoro. Pyöräkulkueen järjestää Kuopion kaupunki. Lisätietoja tapahtumasta Facebookista.

Saaristokadun taidetta ja luontoa -retki

Pyöräillen tehtävä Saaristokadun taidetta ja luontoa retki järjestetään tiistaina 10.toukokuuta klo 17.30-19.30. Retkellä pyöräillään noin 7 km matka Saaristokatua pitkin tutustuen alueen luontoon ja taideteoksiin. Retkelle voi osallistua omalla pyörällä. Retken opastus on suomeksi ja tarvittaessa englanniksi.

Retki alkaa McDonaldsia vastapäätä olevalta bussipysäkiltä ja Vilkku-pyöräasemalta, osoitteesta Saaristokatu 1. Retken aloituspaikalle pääsee Vilkku-bussilla. Lisätietoja retken oppaalta: 044 718 2143.
 

Lisätietoja:
Hanna Väätäinen, suunnitteluinsinööri, Kuopion kaupunki
044 718 5318, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi

Minna Kokkonen, ymparistöasiantuntija, Kuopion kaupunki
044 718 2148, minna.julia.kokkonen(at)kuopio.fi

Mari Turunen, ympäristöasiantuntija, Kuopion kaupunki
044 718 2870, mari.turunen(at)kuopio.fi