Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Pyöräretki ilmastoratkaisuihin aloittaa luontoretkien kauden 6.5.2021

Kaupungin luontoretkien sarjan aloittaa Ilmasto-olkkarin järjestämä pyöräretki torstaina 6.5. klo 18-20.

Retkellä tutustutaan Kuopiossa viime aikoina toteutettuihin uusiutuviin energiantuotannon ja liikkumisen ratkaisuihin pyöräillen noin 12 kilometriä keskustan ympäri. Retkelle voi osallistua omalla pyörällä tai sähköavusteisella Vilkku-fillarilla käyttöehtojen mukaisesti.

 

Retken opastus tapahtuu koronaturvallisesti teksti- ja ääniopastuksena, jota varten mukaan tarvitaan älypuhelin ja QR-koodeja lukeva sovellus. Opastus on suomenkielinen. Retki alkaa ja päättyy Matkakeskuksen Vilkku-pyöräasemalle, osoitteessa Puutarhakatu 1.

 

Retkelle on ilmoittauduttava etukäteen osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/kuopio

 

Pyöräilykierros ilmastoratkaisuihin ja opastus kohteisiin on omatoimisesti tutustuttavissa myös yhteisen retken jälkeen. Ohjeet verkkosivulta www.kuopio.fi/ilmasto-olkkari.

 

Kuopion Ilmasto-olkkari hanke järjestää kaikille avoimia tapahtumia ja kutsuu kuopiolaisia keskustelemaan kestävämmän arjen ratkaisuista sekä ryhtymään yhdessä toimeen elämäntapojemme hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Toukokuussa on pyöräretken lisäksi luvassa ilmastoiltakävelyitä Väinölänniemellä.

 

Kuopion kaupungin järjestämillä luontoretkillä ja talkoissa huomioidaan koronavirusepidemian hillitsemiseksi tarkoitetut ohjeet ja rajoitukset. Retkille otetaan voimassa olevien ohjeiden mukainen enimmäismäärä ilmoittautuneita, huolehditaan turvaväleistä ja käytetään maskeja. Retkille ei saa osallistua sairaana. Muutokset retkien toteuttamisessa ovat mahdollisia.  

 

Lisätietoja pyöräretkestä ja Ilmasto-olkkari hankkeesta hankekoordinaattori Meri Elonheimo puh. 044 718 5915
www.kuopio.fi/ilmasto-olkkari facebook IlmastoOlkkari / instagram @ilmasto_olkkari

Lisätietoja Kuopion kaupungin luontoretkistä antaa alueelliset ympäristönsuojelupalvelut puh. 044 718 5915.