Uutiset Uutiset

Takaisin

Pyörönkaaren, Tasavallankadun ja Leväsentien päällystystyöt

Kuopion kaupunki uusii asfalttipäällystettä Pyörönkaarella, Tasavallankadulla ja Leväsentiellä viikoilla 29-32. Tasavallankadulla asfalttipäällyste uusitaan keskustaan johtavilta kaistoilta Leväsentien risteyksestä Siikaniemenkadun risteykseen saakka ja Siikalahteen johtavilta kaistoilta Siikaniemenkadulta Teollisuuskujan alikulun kohdalle. Myös Siikaniemenkadun ja Tasavallankadun risteysaluetta päällystetään laajasti.

Leväsentiellä asfaltti uusitaan Mestarinkadun ja Rauhalahdentien väliseltä osuudelta, lukuun ottamatta Rauhalahdentien ja Leväsentien risteysaluetta. Pyörönkaarella muutetaan Pyörönkaaren ylittävät kivetyt suojatiet asfalttirakenteisiksi Kypäräkadun, Tikaskadun, Blominkadun, Alakadun ja Yläkadun risteyksissä.

Pyörönkaaren työt käynnistetään vanhojen kivettyjen suojateiden purkamisella. Asfalttityöt Leväsentiellä ja Tasavallankadulla käynnistetään vanhan kulutuskerroksen jyrsinnöillä. Jyrsityn päällysteen rajakohtiin muodostuu kynnys, joka haittaa liikennöintiä. Kynnyksistä on haittaa jyrsinnän ja uuden asfaltin levittämisen välisen ajan ja Leväsentiellä ja Tasavallankadulla liikkuvia pyydetäänkin seuraamaan väliaikaista liikenteen ohjausta ja tietyöstä varoittavia liikennemerkkejä. Uusi asfaltti levitetään katuosuuksille yöaikaan. Urakoitsija ohjaa liikennettä asfaltointitöiden ajan. Asfaltoinnin aikana kaduilla liikkuvia pyydetään käyttämään mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisia reittejä.

Asfaltointiurakoitsijana toimii Peab Asfalt Oy ja asfalttitöitä valvoo Mestar liikelaitos.

Lisätietoja
asfalttitöiden valvonta: Jani Mähönen, puh. 044 7181 540, jani.mahonen(at)mestar.fi
asfaltointi: Seppo Meriläinen, puh. 0400 882 375, seppo.merilainen(at)peabasfalt.fi

Katso kartta Leväsentie ja Tasavallankatu

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain