Uutiset Uutiset

Takaisin

Pysy pystyssä talviliukkailla!

Liukkaat kelit ovat yllättäneet jalankulkijat vaihtelevissa talvisäissä. Nyt onkin syytä välttää kiirettä ulkona liikkuessa ja varata aikaa työmatkoille ja liukkailla keleillä liikkumiseen.

Bussiin kiirehtiminen voi päättyä yllättäen ikävään kaatumiseen ja sairaalareissuun. Siitä on seurauksia sekä kotona arjen pyörittämiseen että työpaikoilla poissaolojen takia, puhumattakaan säryistä, mielipahasta ja rahallisista kustannuksista kaatujalle ja myös yhteiskunnalle. Yksikin juoksuaskel liukkailla voi aiheuttaa monenlaisia haasteita elämään.

Kengät kelin mukaan

Paras lääke liukastumisten estämiseen onkin ennakointi ja ajoissa matkaan lähteminen. Myös kenkiin kiinnitettävät liukuesteet sekä nasta- ja kitkakengät edistävät turvallista kävelyä ja tapaturmien välttämistä.

Pihat ja kulkuväylät kuntoon

Riskipaikkoja ovat myös oma piha ja työpaikan parkkialue. Pihojen ja kulkuväylien kunnossapidosta ja hiekoituksesta tulee huolehtia tehokkaasti etenkin liukkaiden kelien aikaan. Mikäli pihan kunnossa on puutteita, siitä kannattaa antaa heti palautetta taloyhtiöille tai hiekoittaa piha itse. Kannattaakin pitää uloskäynnin lähellä hiekoitussankoa, josta voi tarvittaessa heittää hiekkaa kulkuväylälle.

http://liukastumisvaroitus.fi/index.php/ilmoittautuminen/kuopio -sivulla on tietoa  tekstiviestipalvelusta, josta voi tilata liukkaan kelin varoitusviestin.

Lue seitsemän tärkeää askelta kaatumisen ehkäisyyn www.kotitapaturma.fi/pysy-pystyssa/ -sivulla.

Etusivun kuva: Liikenneturva

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain