Uutiset Uutiset

Takaisin

Raksakamera kuvaa museon työmaan vaiheita

Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennushanke on vauhdissa. Nyt museotyömaata ympäröivät tarinoita tarjoavat siniset työmaa-aidat. Tarinoiden taakse voi kurkistaa Raksakameran välityksellä. Työmaan vaiheet ja purkutyön tilanne päivittyvät kuviin vuorokauden välein.

Raksakameran kuvien lisäksi rakentamisen arkea kuvataan myös sanoin. Hankkeen nettisivulle on koottu  museon ja työmaan blogit sekä linkki rakentajien viikkotiedotteeseen, jonka voit myös tilata suoraan sähköpostiisi.      

Liiku esteettä tiedon ja tarinoiden korttelissa

Koko museo-hankkeen aikainen, esteetön sisäänkäynti kirjastolle on avattu. Viime syksynä Maaherrankadun sivulla olleet inva-autopaikat ja sisäänkäyntiluiska jäivät museotyömaan alle. Uusi, väliaikainen esteetön sisäänkäynti löytyy kirjaston Maaherrankadun puoleisen pääsisäänkäynnin yhteydestä ja inva-autopaikat löytyvät aivan sen vierestä.

Museokadun puoleinen esteetön sisäänkäynti sekä sen viereiset inva-autopaikat poistuvat tällä viikolla.

Museokadun peruskorjaus sulkee asteittain kadulla liikkumisen tämän kevään aikana. Kulkureitit merkitään selvästi alueelle ja niiden turvallisuudesta huolehditaan. Museokadun korjaus kestää ensi syksyyn saakka ja lopullisen pinnan Museokatu saa vuonna 2020. Samassa yhteydessä viimeistellään museon uusi sisäänkäynti.

Rakennushistoriallisesti arvokkaan Kuopion museorakennuksen teknisesti kattavan peruskorjauksen lisäksi rakennusta laajennetaan siten, että kokonaisuuteen saadaan museotoimintaa palvelevat, helposti muunneltavat, monikäyttöiset, esteettömät, turvalliset ja terveelliset tilat. Museo yhdistetään laajennusosalla samalla tontilla sijaitsevaan kaupunginkirjastoon. Rakennukset yhdistävän laajennuksen bruttoala tulee olemaan noin 2 700 m2 ja peruskorjausosan bruttoala noin 1 650 m2.

Lisätietoja museon peruskorjaus- ja laajennushankkeesta sekä kirjastolla tehtävistä muutoksista antaa Marko Väätäinen, projektijohtaja, Kuopion Tilakeskus, 044 718 5686, marko.vaatainen@kuopio.fi