Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Rukiinleikkuun SM-kisat 17.8. Riuttalassa

Yli 30-vuotisen perinteen omaavat, vuosittain kisattavat Rukiinleikkuun SM-kilpailut järjestetään Riuttalan Talonpoikaismuseolla lauantaina 17.8. Kilpailut keräävät kisailijoita ympäri maakunnan ja aikaisemmille voittajille on aina kunnia-asia tulla puolustamaan mestaruuttaan.
 

Yksilösarjoja, joissa työvälineenä on sirppi, on neljä; yli ja alle 60-vuotiaat naiset sekä yli ja alle 60-vuotiaat miehet. Lisäksi viikatetta käyttäen kilpaillaan kolmen hengen joukkueissa. Kilpailu on mukavaa seurattavaa katsojille ja vielä paikan päällä klo 10:45 mennessä ehtii ilmoittautua mukaan. Joten jos hallitset sirpin käytön ja lyhteiden teon, lähde kilpailemaan kuhilaiden teossa! Riuttala tarjoaa kilpailijoille ruispuuron ja savusaunan. Kilpailun lähtölaukaus kajahtaa klo 11:45 ja palkinnot jaetaan klo 15.

Päivä on Riuttalan viimeinen yleinen aukiolopäivä tänä vuonna, joten nyt on mahdollisuus vierailla ainutlaatuisella museoalueella, jossa pääset tutustumaan alkuperäiseen pohjoissavolaiseen talonpoikaisympäristöön.
Riuttalan museoalueeseen kuuluu yli 20 rakennusta, joista suurin osa on alkuperäisiä, 1800-luvun lopulta. Myös alueen esineistö on suurelta osin tilalle alun perin kuulunutta ja käytössä ollutta. Museoalue on avoinna klo 10-17.

Päivän aikana on Kahvila-Ravintola Katrin Kammarj´ssa tarjolla ruispuuroa ja kahvilaherkkuja. Musiikista vastaavat Pohjois-Savon Pelimannit. Pääsylipun hinta 10 e, alle 16-vuotiaat veloituksetta.

Kilpailun säännöt ja lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.riuttala.fi tai puhelinnumerosta 050 595 4183.