Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Saaristokatu 10 vuotta

Saaristokatu täyttää 10 vuotta 24. lokakuuta 2018. Kadun ansiosta Kuopio ja Saaristokaupunki ovat kasvaneet ja kehittyneet tänä aikana nopeasti. Tätä on syytä juhlia!

Keskiviikkona 24.10. järjestetään Saaristokadun varrella, Pölhön saaren grillikatoksella, pienimuotoinen 10-vuotisjuhla klo 14–17. Tilaisuus avataan juhlapuheella klo 14 Pölhön pysäköintialueella. Paikalla on myös Mestarin talvikunnossapitokoneiden kalustonäyttely. Pysäköinti on kielletty pysäköintialueella koko päivän. Alueelta on helppo siirtyä grillikatokselle noin 300 metrin päähän.

Paikalla muistelemassa kadun historiaa ja rakentamista ovat muun muassa Kuopion entinen Saaristokaupungin projektipäällikkö Hannu Harjunheimo sekä Kuopion entinen kaavoituspäällikkö Leo Kosonen. Tarjolla on nokipannukahvia, teetä, pullaa ja makkaraa 1000 ensimmäiselle. Hanuristi Anssi K. Laitinen viihdyttää juhlijoita.

Paikalle kannattaa tulla jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Tapahtuma on avoin kaikille kuopiolaisille.

Saaristokadun suunnittelu ja keskustelut kadun rakentamiseksi käynnistyivät 2000-luvun alkuvuosina. Esiin nousi useita reittejä ja siltavaihtoehtoja, joista ns. pengertie nousi toteutettavimmaksi ratkaisuksi.

Asukkaat suhtautuivat hankkeeseen aluksi varauksella, mutta osallistavan suunnittelun ansiosta ja saarireitin etuja korostaen kaupunki sai asukkaat hyvin puolelleen. Saaristokaupungin projektipäällikkö, asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimo oli merkittävässä roolissa asukkaiden ja päättäjien kanssa käydyissä keskusteluissa. Kaupunki perusti Saaristokaupunkiin myös aluetiimin, johon saatiin asukasryhmien edustus mukaan. Hankkeesta tiedotettiin laajasti ja avoimesti.

Saaristokadun vastustus väheni ja asemakaava valmistui ajallaan. Kadun kaupunkirakenteelliset hyödyt ja pitkän aikavälin vaikutus Kuopion kehitykseen ja asuntomarkkinoihin ymmärrettiin. Saaristokatu avattiin tasan 10 vuotta sitten 24.10.2008.
Video kadun valmistumisesta (linkki)

Tällä hetkellä Saaristokaupungissa asuu noin 12 500 asukasta ja määrä kasvaa edelleen. Yhteensä koteja tulee olemaan noin 6 000 ja asukkaita noin 15 000–16 000. Saaristokaupunki valmistuu arviolta ensi vuosikymmenen loppupuolella.

Lisätietoja asiasta antavat Kuopion kaupungilta:

kaupunginmetsänhoitaja Seppo Jauhiainen, 0400 577 330
asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen, 044 718 5050
kaupungininsinööri Ismo Heikkinen, 044 718 5656


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain