Päivähoito ja opetus – Uutiset Päivähoito ja opetus – Uutiset

Takaisin

Saaristokaupungissa avataan uusi päiväkoti tammikuussa

Kuopion Saaristokaupunkiin avataan tammikuussa uusi Kuikkalammen-päiväkoti,jossa on tilat kahdeksalle lapsiryhmälle sekä nuorisotilat.
 
Päiväkoti on kaupungin isoimpia ja se tarjoaa tilat myös nuorisotoiminnalle. Päiväkodin rakennustyöt ovat aikataulussa ja yksikkö avaa ovensa lapsiperheille 7.1.2020.

- Saaristokaupunkiin on jo kauan kaivattu lisää kunnallisia päivähoitopaikkoja alle kouluikäisille sekä nuorisotilaa ja nyt saatiin molemmat, päiväkodin tuleva johtaja Antero Brandt kertoo tyytyväisenä.Päiväkodin julkisivua koristaa kuvataiteilija Kaisu Koiviston teos Hyönteisten tanssi.

Paikkoja voi jo hakea

Lapset pääsevät uuteen päiväkotiin 7.1.2020. Hakijamäärästä riippuen ryhmiä on aluksi 3 – 4. Hoitopaikkojen haku on jo käynnissä. Hakulinkit ja lisätiedot löytyy kaupungin verkkosivuilta www.kuopio.fi/paivahoitoon-hakeminen. Esiopetusryhmä alkaa elokuussa, mikäli tulijoita on riittävästi.

- Jos perheillä on tarve päivähoitopaikalle vuoden alussa tai vuoden alkupuoliskolla,paikkaa kannattaa jo hakea. Joulukuussa järjestämme päivähoitopaikan saaneille perheille mahdollisuuden tutustua päiväkotiin, Brandt kertoo.

Tilat lasten ja nuorten tarpeisiin

Päiväkodin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota hyvään toiminnalliseen varhaiskasvatusympäristöön sekä lapsen mittakaavaan. Tilat ovat turvalliset ja viihtyisät nykypedagogiikan toteuttamiseen. Jokaisella ryhmällä on kotialueellaan lisäksi jakotiloja pienryhmätoimintaan. Tilat ovat muuntojoustavia siten, että ne soveltuvat eri-ikäisten lasten tarpeisiin.

Päiväkodin pihalla on paljon liikkumiseen ja toimintaan kannustavia välineitä ja alueita. Myös lähimetsä ja myöhemmin valmistuva leikkipuisto tarjoavat lapsille monipuolisen oppimisympäristön.

Nuorisotiloissa järjestetään kaupungin nuorisopalvelujen toimintaa ainakin kolmena päivänä viikossa. Kaupungin nuorisotyön suunnittelija Asta Sajaniemi kertoo, että alueen nuoret ovat jo kovasti kaivanneet uutta ajanviettopaikkaa.

- Järjestämme nuorisotilojen avajaiset alkuvuodesta. Tilojen tarkoituksena on toimia kohtaamispaikkana niin nuorille, asukkaille, kuin alueen toimijoillekin.Suojaisa sisäpiha leikkivälineineen innostaa ulkoilemaan säällä kuin säällä.

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain