Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Saattohoitopäivä Lehtola-kodissa perjantaina 11.10.

Maailman saattohoitopäivä 12.10.2019

Kuopion kaupungin Lehtola-koti viettää saattohoitopäivää avoimilla ovilla perjantaina 11.10. klo.12-14.00. Avoimien ovien päivä sijoittuu maailman saattohoitopäivän yhteyteen, jota vietetään lauantaina 12.10.
 

Valtaosa Lehtola-kotiin tulevista potilasta sairastaa syöpää. Saattohoito koskettaa myös muita potilasryhmiä, kuten pitkälle edennyttä sydämen vajaatoimintaa, keuhkoahtaumatautia, pitkälle edennyttä Als-sairautta, vakavaa aivoinfarktia/verenvuotoa.

Vakava sairaus koskettaa useita ihmisiä heidän elämänsä aikana ja muuttaa sairastavan elämää. Hyvällä saattohoidolla on mahdollista vaikuttaa kokonaisvaltaisesti sairauden aiheuttamiin oireisiin ja tukea jäljellä olevia voimavaroja. Parhaillaan on käynnissä Syöpäsäätiön Roosa-nauha keräys rintasyövän tutkimisen tukemiseksi ja lokakuussa Movember-kampanja eturauhassyövän tutkimuksen tukemiseksi. Saattohoito koskettaa myös useita heistä.

Lehtola-kodin toiminnan tavoitteena on tarjota hyvää, yksilöllistä oireenmukaista hoitoa tilanteessa, jossa elämän loppuvaihe, elämän rajallisuus, on nähtävissä. Tavoitteena on myös vahvistaa potilaan jäljellä olevien voimavaroja ja elämänlaatua sekä tukea läheistä.  

Lehtola-koti sijaitsee Kuopion kaupungin Harjulan sairaalassa ja toimii 15-paikkaisena saattohoidon osastona. Saattohoidon tukiyksikön potilaaksi tullaan saattohoito-vaiheessa lääkärin lähetteellä erikoissairaanhoidosta ja perusterveydenhuollosta, kotihoidosta tai kotoa.

Osastohoidon lisäksi Lehtola-koti toimii kotona saattohoidossa olevien asiakkaiden tukiosastona. Tällöin perusteena on aina lääkärin tekemä saattohoitolinjaus ja tukiosastopaikan lähete.

Avoimien ovien ohjelmassa on:

  • ohjattu kierros Lehtola-kodissa klo 12.30 ja 13.30
  • tarjolla tietoa saattohoidosta, hyvästä   oireenmukaisesta hoidosta, jäljellä olevien voimavarojen tukemisesta ja läheisen merkityksestä ja tuesta saattohoidon aikana. Mukana toiminnassa Pohjois-Savon syöpäyhdistyksen koulutetut saattohoidon tukihenkilöt
  • avointa keskustelua


Liitteenä kutsu Lehtola-kodin avoimiin saattohoitopäivään 11.10.2019

 

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain