Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

SAKUstars-tapahtuma Kuopiossa 25.-27.4.

SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikanpäällä tehtäville suorituksille. Mukana on kaikki, mitä kulttuuriin kuuluu!

Kevään 2016 SAKUstars-tapahtuma järjestettiin Espoossa. Seuraava SAKUstars-kulttuurikilpailu on Kuopiossa 25.-27.4.2017. 

SAKUstars-tapahtuman sarjat Kuopiossa:

Kuvataiteen sarjassa kilpaillaan sekä ennakkoon lähetettävillä töillä että livesarjoissa. Ennakkolajeja ovat piirrostaide, maalaukset, grafiikka, sarjakuvat, julisteet, taidekäsityöt, kuvanveisto, tietokonegrafiikka, valokuvaus, videot sekä animaatiot. Livelajeja ovat taidetta kahdessa tunnissa, mallin mukaan sekä digikuvataidetta päivässä.

Kirjoittamisessa kilpaillaan joko suomen- tai ruotsinkielellä. Ennakkoon kilpaillaan kirjoitelmissa ja runoissa. Livelajina on Runo tunnissa.

Musiikissa kilpaillaan ennakkoon konemusiikki-lajissa. Livesarjoja ovat soolosoittimet, soitinyhtyeet ja dj-kisa. Laululajeja ovat bändisolisti, RAP, karaoke, yksinlaulu ja lauluryhmät.

Tanssiliikunta sisältää sarjat yksintansille, tanssiduoille ja ryhmätansseille. Mukana on sekä etukäteen harjoiteltuja, että improvisoituja tanssiesityksiä.

Shakki on myös yksi SAKUstarsien kilpailulaji.

Näyttämötaiteessa kilpaillaan kolmessa lajissa; näytelmät (sis. näytelmät, monologit ja nukketeatterin), lausunta sekä talent (sis. sellaiset lajit jotka eivät suoranaisesti kuulu mainittuihin kilpailusarjoihin)

Näytöslajina Kuopiossa tehdään kampauskoriste.

Lisätietoja: www.sakustars.fi