Uutiset Uutiset

Takaisin

Savilahden infrarakentaminen ja rakennushankkeet etenevät – vaikutuksia liikenteeseen ja pysäköintiin

Technopoliksella järjestettiin Savilahden infrarakentamisen ja rakennushankkeiden infotilaisuus tiistaina 14.5.2019. Tilaisuuteen oli kutsuttu alueen toimijoita, sidosryhmiä sekä media. Tilaisuudessa Savilahti projektin infrasuunnittelun projektipäällikkö Jukka Eskelinen, Technopolis Kuopio Oy:n johtaja Hannu Eronen sekä Savon koulutuskuntayhtymän tilapalveluiden rakennuttaja Milla Lompola kertoivat Savilahden alueen nykyisistä sekä tulevista rakennushankkeista.

Savilahden alueen kehittyminen etenee kiihtyvällä tahdilla. Muutaman viime vuoden aikana on valmistunut muun muassa Technopoliksen lisärakentaminen Microkadun ja Viestikadun kohteissa, sekä Puijonlaakson etelärinteen asuinrakentaminen. KYSin rakennushankkeet ovat käynnissä. Infrarakentamisen osalta esimerkiksi Niiralankatu on jo pääosin saneerattu keskustan ja Savilahden välillä ja verkostosiirtojen työmaa on käynnistynyt Savilahdentiellä.

Käynnissä olevan Savilahdentien verkostosiirtotyö laajenee kesän aikana Neulamäentien alkuosuudelle ja työn on kokonaisuudessaan arvioitu valmistuvan lokakuussa 2019. Tänä vuonna käynnistyvät myös vanhan varikon alueen uusien katujen, eli Sarastuskaaren, Hehkukadun, Loistekadun ja Sädekujan sekä Neulamäentien alkuosien rakentaminen.  Uudet katuyhteydet pyritään ottamaan liikenteelle vuoden 2021 aikana. Alueen katusuunnitelmat ovat nähtävillä 15.5.2019 saakka.
 

.


Kartta alueen rakennushankkeista


Edellä mainittujen Kuopion kaupungin infrarakentamishankkeiden lisäksi Savilahden alueen liikenteeseen merkittävästi vaikuttavat vuoden 2019 aikana Pohjois-Savon ELY-keskuksen käynnistämä Siikalahden eritasoliittymän risteyssillan korjaustyömaa, joka valmistuu lokakuussa sekä Volttikadulla käynnissä oleva Kuopion Energia Oy:n kaukolämmön saneeraustyö joka valmistuu kesäkuussa. Alueen infrarakennustyömaat vaikuttavat yleiseen liikenteen sujuvuuteen, käytössä tulee olemaan kiertotiejärjestelyjä jalankulun ja pyöräilyn osalta sekä muutoksia alueen joukkoliikennepysäkeissä.

Savon ammattiopiston kampuksen rakentaminen alkaa myös tänä vuonna ja jatkuu vuoteen 2023 saakka. Valmistuttuaan Savon ammattiopiston ja Savonia ammattikorkeakoulun muodostamalla Microkadun ja Hehkukadun kampusalueella tulee olemaan yhteensä noin 7 000 opiskelijaa. Kokonaisuudessaan Microkadun ja Hehkukadun työpaikka ja kampusalueelle odotetaan noin 15 000 toimijaa. Käynnistyvät talonrakennustyömaat tulevat aiheuttamaan lisääntyvää tavaraliikennettä alueella ja kiertotiejärjestelyjä. Rakennustoimet edellyttävät myös väliaikaisia pysäköintiratkaisuja.

Myös Kuopion kaupungin tapahtuma- ja liikuntakeskuksen rakentaminen on suunniteltu alkavaksi kuluvana vuonna.

Osana alueen rakentamista ja kehittämistä Kuopion kaupunki selvittää myös liityntäpysäköinnin hyödyntämismahdollisuuksia Savilahteen suuntautuvilla matkoilla kyselyn avulla. Kysely löytyy täältä ja se on avoinna 19.5. asti.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Jukka Eskelinen, 0447185421
Rakennuttaja, Petri Pucilowski, 0447185654


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain