Uutiset Uutiset

Takaisin

Siirtyminen normaaliolojen varhaiskasvatukseen Kuopiossa 14.5. alkaen

Kuopion Varhaiskasvatuspalvelut on ollut avoinna kaikille hoitoa tarvitseville myös poikkeusolojen aikana. Suomen hallituksen suositus pitää lapset mahdollisuuksien mukaan kotona päättyy 13.5.2020. Kuopion kaupunki noudattaa THL:n ja OKM:n ohjeita opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana.

Tarpeettomia lähikontakteja vältetään edelleen ja toiminnassa noudatetaan hyvää hygieniaa. Rajoituksista huolimatta on tärkeää huolehtia, että lapsi saa laadukasta hoitoa sekä tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.

Kaupunki noudattaa 14.5. alkaen varhaiskasvatuspalveluissa normaalilainsäädäntöä, ryhmäkoot pyritään pitämään normaalia pienempinä. Lapset toimivat omissa ryhmissä, omissa tiloissa ja omien aikuisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Lasten ja työntekijöiden turvallisuudesta huolehditaan lisäksi tehostamalla tilojen siivousta, korostamalla käsihygienian tärkeyttä ja toimimalla pienryhmissä lapsiryhmän sisällä. Kesällä 2020 pidetään auki useampia yksiköitä verrattuna aiempiin kesiin.
 

Muistutuksena huoltajille:

  • Lievästikään sairasta lasta ei saa tuoda hoitoon!
  • Vältetään edelleen turhia fyysisiä kontakteja.
    • Muiden kuin lasten ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan oleskelua hoitopaikalla vältetään.
    • Ulkoilua ja ruokailua porrastetaan mahdollisuuksien mukaan.
  • Lapset pesevät kätensä tullessaan päiväkotiin ja perhepäivähoitoon, ruokailujen yhteydessä ja lähtiessään pois päiväkodista. Käsiä pestään usein myös päivän aikana. Lapsia ohjataan myös yskimään ja aivastamaan hihaan tai nenäliinaan.
  • Omien lelujen tuominen päiväkotiin ja perhepäivähoitoon ei ole suositeltavaa.


Yliopistosairaalat ovat laatineet ohjeistuksen lasten koronaviruksen riskiryhmistä, joille varhaiskasvatukseen osallistumista ei suositella, katso täältä lisää: www.psshp.fi/-/yliopistosairaalat-antoivat-ohjeen-lasten-koronaviruksen-riskiryhmista