Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Sirkusta varieteen keinoin Kuopiossa Kulttuuriareena 44:llä

Erilaisia sirkustaiteen muotoja yhdistelevä Lumous-sirkusvarieté nähdään Kuopiossa Kulttuuriareena 44:llä. Esitys sai ensi-iltansa Turussa Linnateatterissa viime keväänä 13.4.2022 ja vierailee nyt kiertueellaan Kuopiossa 25.-26.3.2023. Osana viiden sirkustaiteilijan kokonaisuutta nähdään jongleerausta sekä käsin että jaloin, taikuutta, yksipyöräistaiteilua sekä pari- ja notkeusakrobatiaa. Esiintyjäkaartissa on kansainvälisestikin nähtyjä Itä-Suomesta ja Kuopiosta lähtöisin olevia esiintyjiä.

Kevyt fyysiskomediallinen punainen lanka kulkee läpi esityksen nitoen kokonaisuuden yhtenäiseksi. Kukin esiintyjä vastaa numerostaan pääosin itse, omilla erityistaidoillaan. Kokonaisuuden on ohjannut taikuuden Euroopan mestaruus -hopealla palkittu, kuopiolaislähtöinen Hannu Juntunen, joka nähdään myös yleisön edessä muiden taiteilijoiden rinnalla. Roni Heimo esiintyy kehutun vannejongleerausnumeronsa lisäksi yksipyöräisellä.

Jalkajongleeraukseen erikoistunut Suvy Lahti käsittelee jaloillansa numerossaan muun muassa pöytää. Ira Oinonen valloittaa näyttävällä avaruustunnelmaisella notkeusakrobatianumerollaan. Ira on myös Lumous-sirkusvarietén pariakrobaattiduon yläilmoissa keikkuva puolisko. Toisena puoliskona duossa esiintyy rautainen Jere Virta.

Lumous-sirkusvarietén tavoitteena on tuoda näytille varieteeta ammattitaitoisten kotimaisten taiteilijoiden tekemänä maantieteellisesti laajalle alueelle, ja saada varieteelle konseptina pysyvämpää jalansijaa Suomessa suuren yleisön keskuudessa. Varietee tai varieté tarkoittaa useiden erilaisten taiteenlajien yhdistelmää. Keski-Euroopassa on kokonaisia varieteeteattereita, jotka ovat erikoistuneita esitysten ohella tarjoamaan samalla ruokaa ja juomaa yleisölle.

Lumous-sirkusvarieté Kuopiossa Kulttuuriareena 44:llä:
La 25.3. klo 19.00
Su 26.3. klo 14.00

Liput ja lisätiedot: https://www.hannujuntunen.com/fi/liput/