Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Sunsets Kuopio -tapahtuma rantautuu Savoon ensi kesänä

Aikaisemmin nimellä Trust Kapital OPEN tunnettu Suomen suurin beach volley -tapahtuma muuttuu Sunsets Kuopio -tapahtumaksi. Tapahtuman brändi ja imago tullaan rakentamaan maailmallakin ainutlaatuisia kesän, valon ja musiikin teemoille rakennettuja Sunset-tapahtumia mukaillen.

”Tapahtuma on jatkossakin huippu-beach volleyn ehdoilla menevä urheilutapahtuma, mutta tapahtumaamme tulee mukaan uutena isona osana festivaalityylinen bileosio, jolla haluamme päättää sporttiosan iloon ja riemuun.”, tapahtumapäällikkö Tatu Säisä kuvailee uudistusta. ”Sunsets käy hakemaamme tyyliin ja mielenmaisemaan täydellisesti ja olemme innoissamme saadessamme lähteä uudistamaan tapahtumaa entistä laajempia joukkoja kiinnostavaksi”, Säisä jatkaa.


Kuvaaja: Seppo Vatanen

Tapahtuma-alue siirtyy

Alun perin neljän joukkueen voimin järjestetty turnaus on kulkenut 10 vuoden taipaleen kohti nykyisiä mittasuhteita, yli 10 000 katsojan kuopiolaiseksi kärkitapahtumaksi. Tapahtuman kasvun vuoksi kesällä 2017 pääkenttäalue tullaan rakentamaan ensimmäistä kertaa Kuopion matkustajasataman torille. Tulevan kesän tapahtuma kestää torstaista lauantaihin. Lauantai-iltana beach volley -pelien jälkeen hiekkainen peliareena muunnetaan beach-bilealueeksi. Tällöin matkustajasataman esiintymislavalle nousevat Jukka Poika & Jam Original Band sekä Krista Siegfrieds. Beach-bileet ovat ilmaiset ja avoimet kaikille. Hiekka-alue kuuluu anniskelualueeseen ja sinne eivät alaikäiset pääse, mutta katsomoalueelta varataan alue alaikäisille katsojille.

”Meillä on edessä uusi kasvun jakso ja suunnitelmamme tarvitsevat aiempaa enemmän tilaa. Siksi siirrymme haikein mielin entiseltä tapahtumapaikalta”, kertoo Säisä.

Beach volleyn lisäksi beach futista sekä katusählyä                          

Sunsets Kuopio -tapahtuma laajenee myös urheilullisella puolella uusilla lajeilla. Samaan aikaan beach volley -pelien aikaan Kuopion Welhot järjestää katusählyturnauksen Makasiiniravintola Albatrossin edustalla ja KuPS ry puolestaan pistää pystyyn beach futis -turnauksen Väinölänniemen uimarannalla. Yhteensä nämä kolme lajia muodostavat Suomessa ainutlaatuisen urheilutapahtumien kokonaisuuden.

”Kuopio ansaitsee kunnon beach futis -tapahtuman ja tuskin mikään muu tapahtuma voisi sopia yhteen beach futiksen kanssa paremmin kuin Suomen upein beach volley -tapahtuma”, kuvailee Ilja Venäläinen, beach futis -tapahtuman aktivaattori.

VIP-alue                                                                                          

VIP-alue on tapahtuman talousyhtälön kulmakivi ja sen vuoksi sinne tullaan panostamaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Alueelle rakentuu satojen neliöiden VIP-teltta, korotettu katsomo kentän reunalle, saunomismahdollisuudet uudessa saunarekassa ja Olotar-saunassa, useita poreammeita, hieronta- ja kaunistautumispisteet. Lisäksi VIP-vieraat voi käydä ihastelemassa kaunista Kuopiota katujunan kyydissä, lähteä sisävesiristeilylle VIP-laivalla sekä nauttia Anssi Kantelisen valmistamasta ruuasta.
 

Lisätietoja:
Tatu Säisä, Tapahtumapäällikkö
+358 44 3430504, tatu(at)trustkapitalopen.fi