Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Suomalais-arabialainen Toiveretki-näyttely avaa kaikki aistit - Kuopion museolla 1.4. asti

KAIKKIEN KUOPIO II - TOIVERETKI

Suomalais-arabialainen näyttely lapsille
9.2.-1.4.2017

Tee retki hyvää tekevien tarinoiden maailmaan! Näyttelyssä pääsee kuuntelemaan aavikon ääniä, tunnustelemaan aarrearkun luonnonmateriaaleja, tutkimaan peilikäytävällä tunteita ja tarinoimaan itämaisella matolla beduiiniteltassa! Näyttely korostaa kulttuurien toisiaan rikastuttavaa vaikutusta, oman äidinkielen ja ilmaisun merkitystä sekä tunteiden tunnistamisen, uuden oppimisen ja hyvää tekevien tarinoiden tärkeyttä.

Näyttelyssä on ajateltu lapsia ja lapsiperheitä, mutta se sopii myös aikuisille.

Näyttelyn sisältö on viidellä kielellä; arabiaksi, persiaksi, kurdiksi, ruotsiksi ja suomeksi.

Toiveretki näyttelyyn kuuluu pedagoginen opas. Oppaaseen sisältyy sanataidetehtäviä ja työpajaehdotuksia. Tehtävissä on pyritty huomioimaan eri ikäryhmät/luokka-asteet.

Näyttely pohjautuu kirjailija Katri Tapolan ja kuvittaja Sanna Pelliccionin Toiveretki-kirjaan (Myllylahti 2016). Näyttely koostuu neljästä tilasta, joita ovat tuoksuva ruusutarha, soliseva metsälampihuone, aito beduiiniteltta astioineen sekä lukunurkka suomen- ja arabiankielisine kirjoineen.

Toiveretki kiertonäyttely on toteuttanut Toiveretki-työryhmä ja näyttely on saanut tukea Vantaan lastenkulttuurikeskukselta ja Taiteen keskustoimikunnalta.
 

Lisätietoja: http://kuopionmuseo.fi/