Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Suomalais-arabialainen Toiveretki-näyttely Kuopion museossa

Suomalais-arabialaisessa Toiveretki-näyttelyssä voi kuunnella aavikon ääniä, tunnustella aarrearkun luonnonmateriaaleja, tutkia peilikäytävällä tunteita ja tarinoida itämaisella matolla. Näyttely on auennut Kuopion museon neljännessä kerroksessa 9.2.2017.

Toiveretki korostaa kulttuurien toisiaan rikastuttavaa vaikutusta, oman äidinkielen ja ilmaisun merkitystä sekä tunteiden tunnistamisen, uuden oppimisen ja hyvää tekevien tarinoiden tärkeyttä. Näyttely on viidellä eri kielellä: arabiaksi, persiaksi, kurdiksi, ruotsiksi ja suomeksi. Näyttelyssä on ajateltu lapsia ja lapsiperheitä, mutta se sopii myös aikuisille.

Näyttely koostuu neljästä tilasta, joita ovat tuoksuva ruusutarha, soliseva metsälampihuone, aito beduiiniteltta astioineen sekä lukunurkka suomen- ja arabiankielisine kirjoineen, ja se pohjautuu kirjailija Katri Tapolan ja kuvittaja Sanna Pelliccionin Toiveretki-kirjaan (Myllylahti 2016).

Kiertonäyttelyn on toteuttanut Toiveretki-työryhmä ja näyttely on saanut tukea Vantaan lastenkulttuurikeskukselta ja Taiteen keskustoimikunnalta.

http://kulttuurihistoriallinenmuseo.kuopio.fi/