Uutiset Uutiset

Takaisin

Suomen kaunein joulutori avautuu Kuopio kauppatorilla perjantaina 9.12. klo 10

Kuopion Joulutorille nousee jälleen yli 8 metrin korkeuteen kohoava valoverhokatos, jossa tuikkii yli 15 000 led-valoa. Tapahtuma-aukiota reunustavat suuret valoportit, joista avautuu näkymä lasten karuselliin, joululavalle, Kuopion kaupungintalolle ja kauppahalliin. 


Kuva: Marko Paakkanen

Tänä vuonna Joulutorilla nähdään englantilaisen valotaiteilija James ”Jig” Cochranen 3-4,5 metrisiä valoliljoja, jotka luovat taianomaisen tunnelman torille kaupungintalon edustalle.  Vuosittain Joulutorilla vaihtuvat valoteokset ilahduttavat tänä vuonna koko tapahtuman ajan. Joulutori kasvaa myös yhdellä uudella valoelementillä, joka tulee ihastuttamaan erityisesti lapsia. Valoelementti paljastetaan Joulutorin avajaispäivänä 9.12. 

Kuopion Joulutorilla on myynnissä erilaisia elintarvikkeita, designtuotteita, keramiikkaa, kodintekstiilejä ja jouluisia lahjatavaroita, sekä koruja ja asusteita. Tuotteet ovat valtaosin lähellä tuotettuja ja kotimaisia.

Myös paikan päällä syötävien ruokien, pikkunaposteltavien ja mukaan otettavien ruokatuotteiden valikoima laajenee, ja asiakaspaikkojen määrä kasvaa. Lasikonttimyymälöissä toimii useiden toimijoiden yhteismyymälöitä, ja siten mukana on kaiken kaikkiaan 70 eri toimijan ja pienyrittäjän tuotteita.

Joulutorilla on mahdollisuus tukea tärkeää paikallista hyväntekeväisyystoimintaa ostamalla tuotteita tai tekemällä lahjoituksia Savon Eläinsuojelu ry:n joulumökissä 16.-18.12. välillä ja Kuopion Pelastakaa Lapset ry mökissä 19.-20.12. välillä. 

Joulutorin avajaisviikonloppua 9.–11.12. vietetään kuninkaallisin menoin, kun Joulutorin avaa Pakkaskuningatar hoveineen. Nämä upeat yli 2 metrin korkeuteen nousevat sirkustaitelijat ilahduttavat valaistuilla talviasuillaan perjantaina ja lauantaina hämärän aikaan klo 14, 15.30 ja 17. Lauantaina kuninkaallinen teemaviikonloppu jatkuu, kun torille saapuu lasten suosikkihahmot Lumikuningatar ja Jääprinsessa. Joulupukki ja muori ovat tavattavissa Joulutorilla joka viikonloppu perjantaista sunnuntaihin. 

Toisena Joulutorin viikonloppuna torilla vietetään Eläinten Joulu -teemaa.  Savon Eläinsuojelu ry. (SEY ry) on mukana Joulutorilla omalla myyntipisteellä, jonka kautta 16.-18.12. välillä kerätyt varat ja tavaralahjoitukset käytetään kodittomien ja luonnonvaraisten loukkaantuneiden eläinten hyväksi. SEY:n keräyspisteelle voi lahjoittaa koiran ja kissanruokaa, kissanhiekkaa, siivoustarvikkeita, puhtaita lakanoita, vilttejä ja pyyheitä, sekä tuoda omia käsitöitä yhdistyksen myytäväksi tai arpajaispalkintoja. Jos haluaa muistaa yhdistyksen hoidossa olevia kodittomia kissoja joulun alla, pisteelle voi tuoda myös paketoituja kissan leluja tai herkkuja. Viikonloppuna Joulutorilla pääsee tutustumaan myös Tahkon poroihin, Vuorelan tallin poneihin sekä Kuopion kaverikoirien toimintaan.  

Joulutorilla pyörii joka päivä alle kouluikäisille lapsille sopiva hevoskaruselli, jonka tarjoavat toriympäristön kauppakeskukset ja tavaratalot. Joulutorin ohjelma painottuu viikonvaihteisiin perjantain ja sunnuntain välille, jolloin luvassa on jouluisia musiikkiesityksiä, Lucia-kulkue kruunajaisineen, Hilima Haepakka -tontun temppurata, Tiernapojat ja valotaiteilijoita. 

Tapahtuman ohjelma aikatauluineen ja kauppiasesittelyt löytyvät osoitteesta kuopionjoulu.fi.

Tapahtuman järjestää Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry. Tapahtuman pääyhteistyökumppani Kuopion kaupunki, yhteistyössä mukana myös Agore kiinteistöt, Kauppakeskus Aapeli, Minna, Apaja, Vihtori, Torikulma, H-talo, Carlson, Sokos ja Kuopion Energia. 

Kuopion Joulutori 9.-20.12.2022
Avoinna joka päivä klo 10-18
www.kuopionjoulu.fi