Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Suomen taidenuoriso kokoontuu valtakunnalliselle festivaalille Kuopioon toukokuussa

Kuopio muuttuu toukokuussa taidetta harrastavien nuorien keitaaksi. Nuori Kulttuuri Festival järjestetään Kuopiossa 25.-27.5.2023. Monitaiteinen nuorten tapahtuma koostuu muun muassa nuorten esityksistä, työpajoista, keskustelutilaisuuksista ja yhteistyöverkoston ohjelmasisällöistä.

Kuopioon sisältöä on suunnittelemassa tällä hetkellä yli 30 eri kulttuurialan toimijaa. Laaja verkosto vahvistaa monipuolisuutta ja samalla myös tapahtuman merkittävyyttä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Tapahtuma on tarkoitettu 13–29-vuotiaille nuorille. Festivaalin odotetaan keräävän toukokuussa Kuopioon yli tuhatta taiteesta kiinnostunutta kävijää. Kuopion festivaali avaa portteja useammalle taidelajille ja genrelle, sekä rohkaistaan kokeilemaan uudenalaisia taiteen tekemisen muotoja. Festivaalin tueksi on kehitetty kaikille avoin virtuaalinen esiintymislava Digistage, johon voi osallistua esityksestään itsekuvatulla videolla.

Digistagelle saapuneiden esitysten kautta tuotetaan myös festivaalin ohjelmasisältöjä luoden samalla näyteikkuna monimuotoisille esiintymisille ja taidekokemuksille. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Kuopion kaupunki.

Nuori Kulttuuri tuottaa vuosittain korkealaatuista nuorten monitaidetapahtumaa sekä tukee
ympäri vuoden nuorten kulttuuriharrastamista. Monitaidetapahtuman lisäksi keskustelemme
ja vaikutamme kulttuuriharrastamisen tulevaisuuteen.

Nuori Kulttuuri toimii Suomen Nuorisoseurojen alaisuudessa. Toiminnalla on yli 50-vuotinen historia Nuorten Taidetapahtumista tähän päivään.