Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Suovu-Palosella on hirvijahti käynnissä

Suovu-Palosen metsäalueella on loppuviikon ja tulevan viikonlopun aikana hirvijahti käynnissä. Yleisen turvallisuuden varmistamiseksi liikkumista alueella rajoitetaan koko loppuviikon ajan, alkaen keskiviikosta 18.11.2020. Hirvijahti jatkuu syksyn aikana maanomistajien toimesta myös muina tulevina viikonloppuina.  

Suovu-Palosen aluetta käytetään aktiivisesti myös retkeilyalueena. Tänä vuonna retkeily on ollut poikkeuksellisen vilkasta. Hirvijahdin vuoksi tullaan turvallisuussyistä osa alueen tieverkostosta sulkemaan tilapäisesti metsästäjien toimesta. Teitä suljetaan puomeilla niillä suunnilla, missä jahti kulloinkin on käynnissä.

Kuopion kaupunki ei suosittele retkeilyä Suovu-Palosella hirvijahdin aikana, vaan suosittelee muiden ulkoilualueiden tai laavujen käyttöä. Lähimmät laavut sijaitsevat Suovunkosken varressa, Lamperilan kylätalon rannassa ja Haminalahden kulttuuripolun lähtöpaikalla. Myös Väärän/Lammasjärven laavulle voi mennä jalkapatikassa Länsirannantien suunnasta, kertoo kaupunginmetsänhoitaja Seppo Jauhiainen.  

Yleisenä periaatteena on, että hirvijahdin aikaan metsissä liikuttaessa tulee turvallisuussyistä ulkoilijan ulkoiluasun sisältää mahdollisimman paljon oranssia väriä.Lisätiedot:
Seppo Jauhiainen, Kuopion kaupunki, kaupunginmetsänhoitaja, 0400 577 330

Suovu-Palosen hirvijahdin järjestelyt:
Jussi Komulainen, Tornator Oy, 040 500 7048