Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Supersyyslomalla tutustutaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin

Torstaina 15.10. klo 10-14 pääsevät kaikki syysloman viettäjät tutustumaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin Kuopion Musiikkikeskuksessa. Maksuttomat soitinesittelyt on suunnattu supersyysloman aikaan erityisesti kouluikäisille. Orkesterin pienyhtyeet jalkautuvat lokakuun alussa myös Kuopion taajama-alueen asukastuville sekä perjantaina 16.10. Yhen illan juttu –ostosiltana keskustan kahviloihin.

Sarvien lailla naisen päässä olevista käyrätorvista leijaille höyheniä, kaksi muusikkoa fiilistelee

Miltä kuulostaa sinfoniaorkesterin matalin ääni? Millaisia eri lyömäsoittimia orkesteriin kuuluu? Mitä eroa on trumpetilla ja pasuunalla? Vastauksia näihin kysymyksiin voi tulla selvittämään Kuopion kaupunginorkesterin soitinesittelyihin to 15.10. Soitinesittelyt sopivat kaikille syyslomaa viettäville, erityisesti kouluikäisille. Soitinesittelyissä voi myös kokeilla kontrabasson soittamista ja osallistua lyömäsoitinkappaleen rytmeihin. Esittelyihin on vapaa pääsy, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Yhteen esittelyyn mahtuu max. 25 hlöä.

Soitinesittelyjen aikataulu Kuopion Musiikkikeskuksessa:
Klo 10.00 kontrabassojen esittely / Taivaslämpiö
Klo 10.20 lyömäsoittimien esittely / Konserttisali
Klo 10.40 puhallinsoittimien esittely / Valohalli
Klo 11.00 kontrabassojen esittely / Taivaslämpiö
Klo 11.20 lyömäsoittimien esittely / Konserttisali
Klo 11.40 puhallinsoittimien esittely / Valohalli
Klo 12.00 kontrabassojen esittely / Taivaslämpiö
Klo 12.20 lyömäsoittimien esittely / Konserttisali
Klo 12.40 puhallinsoittimien esittely / Valohalli
Klo 13.00 kontrabassojen esittely / Taivaslämpiö
Klo 13.20 lyömäsoittimien esittely / Konserttisali
Klo 13.40 puhallinsoittimien esittely / Valohalli

Esittelyihin voi hypätä mukaan aloittaen mistä tahansa ylläolevasta soitinryhmästä. Kulku soitinesittelyihin tapahtuu Kuopion Musiikkikeskuksen pääovista Kuopionlahdenkadun puolelta.

Esittelyt järjestetään korona-ajan turvallisuuskäytännöt huomioiden ja esittelyt kierretään määrättyjä reittejä pitkin. Henkilökunta on opastamassa paikan päällä. Pyydämme esittelyihin tulijoita pesemään kädet tai käyttämään käsien desinfiointiainetta tullessa taloon. Pyydämme myös huomioimaan turvavälit kaikissa yleisötiloissa. Suosittelemme tulijoita jättämään talossa käynnin yhteydessä omat yhteystiedot palautuslaatikkoon, mikäli koronatilanteesta johtuen tulee tarvetta saada jälkikäteen yhteyttä tapahtumaan osallistuneisiin.

Soitinesittelyt järjestää Kuopion kaupunginorkesteri, yhteistyössä Kuopion konservatorio.

Kaupunginorkesterin pienyhtyeet jalkautuvat tämän ja ensi viikon aikana myös Kuopio taajama-alueen asukatuville. Lisäksi orkesterin alttoviuluduo Ilya Vasiliev ja Mayya Bodarenko esiintyvät perjantaina 16.10. Yhen illan juttu –ostosillan aikana keskustan kahviloissa ja ravintoloissa. Duon soitosta voi nauttia klo 16 Ravintola Isä Camillossa, klo 17 Kahvila & Kakkukauppa Houkutuksessa, klo 18 Ramin Konditoriassa ja klo 19 Kahvila-ravintola SalaCavalassa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri