Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Suun terveydenhuollon virtuaalivastaanotto Virsun aukiolo laajeni

Julkaistu 5.5.2020

Suun terveydenhuollon virtuaalinen vastaanotto VIRSU on avoinna poikkeusolojen aikana arkipäivisin klo 9-14. Virsu-palvelua pilotoitiin alkuvuoden 2020 aikana, jolloin palvelu oli käytössä rajoitetusti.

Virtuaalivastaanotolle pääsy edellyttää Suomi.fi tunnistautumisen. Vastaanotolla palvelevat Kuopion kaupungin suun terveydenhuollon ammattilaiset.  

Vastaanotolle mennessään asiakas voi täyttää suun terveyttään ja omahoitoaan koskevat kyselyt. Niiden perusteella hän saa tarvittaessa yksilöllistä omahoidon ohjausta. Lomakkeissa annetut tiedot liitetään asiakkaan potilastietoihin.  

Vastaanotolla voi keskustella chatin avulla ja myös videoyhteys on mahdollista. Lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus laittaa suustaan ja hampaistostaan kuva, jos hän haluaa ohjausta ja neuvontaa johonkin tiettyyn suun terveyteen liittyvään ongelmaansa.

Virtuaalinen vastaanotto on asiakkaalle maksuton palvelu.

Suun terveydenhuollon virtuaalista vastaanottoa on kehitetty VIRSU-hankkeessa, jonka toimijoina ovat Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion kaupunki, KYS ja Itä-Suomen yliopisto.