Uutiset Uutiset

Takaisin

Suurin osa Pyörön yläkoulun tiloissa opiskelevista siirtyy etäopetukseen ma 18.1. alkaen

Pyörön koulun koronatilanne on huonontunut viikonlopun aikana ja koululla on ilmennyt runsaasti uusia altistumisia.

Tartuntatautiviranomaisen määräyksen mukaisesti Pyörön koulun yläkoulun rakennuksessa opiskelevat siirtyvät etäopetukseen maanantaista 18.1.2021 alkaen kahden viikon ajaksi. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske valmistavan opetuksen oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita eikä erityisen tuen oppilaita.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että opetus järjestetään 18.-29.1.2021 lukujärjestyksen mukaisesti monimuoto-opiskeluna etäopetuksessa lukuun ottamatta valmistavan opetuksen oppilaita, erityisluokkien oppilaita ja erityisen tuen oppilaita.

Valmistavan opetuksen oppilaat, erityisluokkien oppilaat ja erityisen tuen oppilaat opiskelevat koulussa lähiopetuksessa lukujärjestyksen mukaisesti. Oppitunneilla käytetään maskeja ja huolehditaan turvaväleistä sekä hygieniasta. Lähiopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat koulussa oman opetusryhmänsä kanssa koulupäivän aikana.

Etäopetuksessa olevilla oppilailla on oikeus kouluruokaan. Lisäksi koululta on mahdollisuus saada tietokone käyttöön, jos oppilaalla ei ole mahdollisuutta käyttää omaa tietokonetta. Rehtori tiedottaa oppilaita ja huoltajia kouluruuan ja tietokoneiden jakelusta tarkemmin. Oppimisen tuki ja oppilashuolto toimivat poikkeuksellisten opetusjärjestelyjen aikana normaalisti, etäyhteyksiä hyödyntäen.

Painotetun opetuksen testit sattuvat Pyörön yläkoulun sulkuajankohtaan. Testeihin osallistumisesta tiedotetaan oppilaita ja huoltajia erikseen maanantain 18.1. aikana.

Kuopion kaupunki painottaa, että Kuopiossa on voimassa maskisuositus julkisissa sisätiloissa ja aina, kun turvaväleistä ei pystytä huolehtimaan. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita. Samoin tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta.