Päivähoito ja opetus – Uutiset Päivähoito ja opetus – Uutiset

Takaisin

Ta-va-taan koulussa taas keskiviikkona 12.8.2020!

Koulutyö käynnistyy normaalisti ensi viikolla Kuopiossa.

Koulutyö käynnistyy kaikissa Kuopion kaupungin peruskouluissa ja lukioissa keskiviikkona 12.8. lähiopetuksena. Peruskoulut alkavat pääsääntöisesti klo 9.00. Koulukuljetusten vuoksi aloitusaika voi joissakin kouluissa vaihdella, se kannattaa tarkistaa koulujen verkkosivuilta. Lukiot aloittavat klo 10.00. Myös nuorisopalveluiden toiminta (esimerkiksi nuorisotaloilla) käynnistyy elokuussa tavanomaiseen tapaan THL:n antamien yleisten hygienia- ja turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Opetusta ja toimintaa on suunniteltu valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti ja viime keväästä oppia ottaen.

Keskeistä koulun alkaessa on noudattaa yleisiä tartuntaa ehkäiseviä toimenpiteitä, joita ovat riittävät turvavälit ja hygieniasta huolehtiminen. Kotona on tarpeen muistaa, että kouluun tullaan vain terveenä, ja mikäli infektio-oireita esiintyy, mahdollinen koronatartunta on syytä sulkea pois koronatestin avulla. Kotona on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa käsihygieniasta ja korostaa käsien pesun tärkeyttä useita kertoja koulupäivän aikana.

Mikäli tautitilanteessa tapahtuu muutoksia ja poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin on jälleen tarvetta, tilanne arvioidaan yhdessä tartuntatautiviranomaisten kanssa. Kaikista mahdollisista poikkeusjärjestelyistä kouluilla tiedotetaan huoltajille Wilman kautta.

Yllä olevat ohjeet perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön suositukseen (4.8.2020) ja opetushallituksen ohjeistukseen perusopetuksen ja lukio-opetuksen järjestämisestä 1.8.2020 alkaen.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain