Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Täällä taas! Kuopion taidemuseossa 9.4. alkaen

Tommi Toijan pieni teos herätti ihastusta näyttelyssämme talvilomaviikolla. Täällä! on taas esillä. Vihreällä kummulla seisova hahmo pyöreine silmineen on kuin kevään ihme, joka tuo iloa pimeän vuodenajan väistyttyä.

Lumien sulaminen kutsuu moottoripyöräilijät kaduille, kesämekot kaivetaan esille ja koululaiset odottavat loman alkua ja hetkeä, jolloin juhlasaleissa lauletaan Suvivirttä kesän alkamisen merkkinä. Täällä taas! -näyttelyn teoksissa nämä kevään ja kesän elementit ovat esillä. Koululaisten lisäksi kesäloman alku on myös opettajien mielessä. Mikko Valtosen maalaus Kotiopettaja ja Rosa Liksomin teos Love Stuff in Benal kuvaavat hauskalla tavalla kesän odotuksen tunnelmia. Tarja Walliuksen Dream -teos on puolestaan kuin prinsessan mekko, jonka vanhoista nenäliinoista koottuun helmaan liittyy lukuisia naisen elämään liittyviä tarinoita. Aarno Salosmaan videoteoksessa Air yhdistyvät moottoripyörien jylinä ja Suvivirren tutut sävelet. Täällä taas! -näyttelyssä on esillä myös Unto Koistisen Karvamato tanssii itselleen, joka on kuin kevään lämmön tanssiin herättänyt perhosen toukka.

Täällä taas! -näyttely on ripustettu esille taidemuseon alakerran näyttelysaleihin, joista käytössä on noin puolet. Koronan vuoksi lykkääntynyt Kuopion museon uudisrakennuksen ja L3DNARDO DA VINCI -näyttelyn on siirtänyt Leonardo-näyttelyn avautumista myös taidemuseossa. Täällä taas! -näyttely on esillä Kuopion taidemuseossa ainakin toukokuun loppuun saakka.

Kuopion taidemuseo on avoinna ti-su 10-17, ke 10-19