Uutiset Uutiset

Takaisin

TAHKOcom Oy:lle uudet omistajat – ”Matkailu on merkittävä alueellinen tulonlähde”

Tahkon alueen matkailun keskusvaraamo TAHKOcom Oy on siirtynyt Osuuskauppa PeeÄssän ja PNT Group Oy:n omistukseen. Kauppa koskee koko osakekantaa sekä TAHKOcomin tytäryhtiötä Tahko24H:ta.

Kuvassa vasemmalta: Ville Puustinen, Osuuskauppa PeeÄssä, Teo Kuosmanen, Tahko24H, Isa-Maria Tervonen, TAHKOcom ja Heppu Pentti, PNT Group Oy. Kuvaaja: Kuopio-Tahko Markkinointi

”Meille oli tärkeää löytää yhtiölle omistaja, joka ymmärtää Tahkon alueen lainalaisuuksia ja on kiinnostunut kehittämään pitkäjänteisesti toimintaa. Olemme ylpeitä siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi TAHKOcomin puitteissa ja toivotamme uusille omistajille menestystä tulevaisuuteen”, Matti ja Marja-Liisa Kuosmanen kommentoivat.

Kauppa tehtiin tiistaina ja se astui voimaan heti. Yritysten johto ja henkilöstö jatkavat tehtävissään.

”Tahkon alueella on valtavasti potentiaalia. Monipuoliset palvelut ja keskeinen sijainti mahdollistavat aluekehityksen ja nousun Suomen keskeisimpien matkailukeskusten joukkoon. Tätä työtä haluamme tehdä vahvasti yhteistyössä alueen asukkaiden, yritysten ja kuntien kanssa”, Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.

Vuosittain TAHKOcomin kautta varataan noin 300 000 yöpymisvuorokautta ja matkailu on Pohjois-Savolle noin puolen miljardin euron elinkeino. Tahkon alue työllistää ympärivuotisesti noin 140 henkeä ja sesongin aikaan reilusti enemmän. Ympärivuotiseen toimintaan halutaankin nyt panostaa.

”TAHKOcom on merkittävä alueellinen toimija ja toiminnan yhdistävä digitaalinen kotipesä. Kauppa on hieno osoitus Tahkon yritysten kasvu- ja kehityshalusta ja toisaalta todiste siitä, että alueen tulevaisuuteen uskotaan ja sen eteen halutaan tehdä yhdessä töitä”, Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen kiittää.

Lue koko lehdistötiedote osoitteesta tahko.com/tiedote.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain