Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa syksyllä 2020

Joulukuusta 2020 alkaen korontartuntojen tilannetiedotus löytyy www.kuopio.fi/koronatartuntojen-tilanne-kuopiossa -sivulta.


1.12.2020

Eilisen tiedotteen jälkeen Kuopiossa on todettu yksi uusi koronatartunta. Tartunta on peräisin ulkomailta, eikä siihen liity joukkoaltistumisia.


30.11.2020

Viikonlopun jälkeen tietoomme on tullut kolme uutta koronatartuntaa Kuopiossa. Niistä kaksi ovat jo karanteenissa olleilla henkilöillä ja kolmatta selvitellään.

Yksi perhepiiristä lähtöisin oleva tartunta ja siihen liittyvät altistumiset ovat tulleet ilmi Snellmanin koulussa. Altistuneita oppilaita ja henkilöstöä on 28. Kaikki koulussa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Altistuneet oppilaat siirtyvät etäopetukseen. Koulun rehtori tiedottaa opetusjärjestelyistä suoraan Wilman kautta niitä oppilaita ja huoltajia, joita asia koskee.

 

27.11.2020
 

Kuopiossa ei ole keskiviikon 25.11. jälkeen todettu yhtään uutta koronatartuntaa.

Karanteeniin on asetettu yksittäisiä ihmisiä muiden paikkakuntien tapauksiin liittyen.

Savon ammattiopistossa on 23.11. ollut yksi koronapositiivinen opiskelija. Kyseiseen tapaukseen liittyen ammattiopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa – tämän hetkisen tiedon mukaan noin 30 henkilöä – on asetettu karanteeniin. 

Tiedotamme koronatartuntatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 30.11.2020.

 

 

26.11.2020

 

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa ei ole todettu yhtään koronatartuntaa. Tietoon on tullut yksittäisiä altistumisia, jotka liittyvät toisten paikkakuntien tartuntoihin.

 

 

 

25.11.2020

 

Kuopiossa on todettu eilisen tiedotteemme jälkeen yksi uusi korontartunta. Tartunta on saatu todennäköisesti toiselta paikkakunnalta. Uusia joukkoaltistumisia ei ole.

 

24.11.2020

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu kolme uutta koronatartuntaa. Uusia joukkoaltistumisia ei ole.

Kaksi tartunnan saaneista henkilöistä oli jo karanteenissa. Toisen tartunnanlähde on harrastustoiminnasta, ja toisen perhepiirissä. Yksi tartunta on peräisin toiselta paikkakunnalta ja lähtöisin perhepiiristä.

 

23.11.2020

Viikonlopun aikana Kuopiossa todettiin viisi uutta koronatartuntaa. Näistä yhteen liittyy joukkoaltistuminen: Pikkulinnan päiväkodissa on asetettu karanteeniin noin 20 lasta ja lisäksi henkilökuntaa.

Yksi uusista tapauksista liittyy harrastustoiminnasta saatuun tartuntaan. Kaikkiaan neljä tartunnan saaneista on ollut jo karanteenissa, ja tapaukset liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Uusiin koronatartuntoihin liittyvistä muista kuin Pikkulinnan tapauksesta on karanteeniin asetettu yksittäisiä ihmisiä.

 

19.11.2020

Eilisen tiedotteemme jälkeen on tullut ilmoitus kahdesta uudesta positiivisesta koronatuloksesta Kuopiossa. Toinen niistä on toiselta paikkakunnalta peräisin oleva perhepiiristä saatu tartunta. Toinen tartunnoista liittyy aiempiin joukkoaltistumiseen, ja kyseinen henkilö on ollut karanteenissa. Tapauksen selvittely on vielä kesken.

Uusia joukkoaltistumisia ei ole ilmennyt.

 

18.11.2020

Kuopiossa on todettu eilisen tiedotteemme jälkeen viisi uutta koronatartuntaa. Yksi niistä on lähtöisin ulkomailta. Neljä muuta tartunnan saanutta ovat olleet jo karanteenissa ja tartunnat liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Niistä kaksi ovat Hatsalan ja Puijonsarven koulusta.

Hatsalan koulussa ja Puijonsarven koulussa on todettu joukkoaltistumisia, jotka liittyvät em. tartuntoihin. Altistuneita oppilaita ja henkilöstöä on Puijonsarvessa yhteensä noin 60 ja Hatsalassa noin 30.

Kummankin koulujen altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Karanteenin vuoksi osa oppilaista siirtyy nyt etäopetukseen. Koulujen rehtorit tiedottavat opetusjärjestelyistä suoraan Wilman kautta niitä oppilaita ja huoltajia, joita asia koskee.

 

17.11.2020

Eilisen tiedotteen jälkeen Kuopiossa on todettu kaksi uutta positiivista koronatulosta. Niiden selvittelyt ovat vielä kesken, mutta mahdollisesti ne liittyvät aiempiin tartuntoihin.

Karanteeniin on eilisen päivän aikana laitettu noin sata ihmistä. Karanteenit liittyvät yksityistilaisuuteen ja eilen tiedotettuihin uimahallin ja Snellmanin koulun tapauksiin.

 

16.11.2020

Viikonlopun aikana on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Kummankin selvittelyjä jatketaan.

Toinen tartunnoista on tullut ilmi Snellmanin koululla, josta seurauksena on ollut joukkoaltistumisia. Tartunta ja altistumiset ovat eri luokalla kuin viime viikolla tiedotetut. Altistumiset ovat tapahtuneet 12.-13.11. ja uusia altistuneita on nyt 32. Kaikki koulussa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Toinen viikonlopun aikana positiivisen koronatuloksen saaneista on ollut tarttuvuusaikana torstaina 12.11. noin klo 15.45-16.00 ja 17.45-18.00 sekä perjantaina 13.11. 16.15-16.30 ja 18.30-18.45 Kuntolaakson uimahallilla naisten puku-ja pesutiloissa. Uintiinsa hän on käyttänyt omaa harrastejoukkueelleen varattua lohkoa. Harrasteryhmään kuuluvat on asetettu karanteeniin. Edellä mainittuna aikana naisten puku-ja pesutiloissa oleskelleita kehotetaan hakeutumaan herkästi testiin sekä välttämään sosiaalisia lähikontakteja ja käyttämän suu-nenäsuojaa kodin ulkopuolella liikkuessaan, mikäli heille ilmaantuu koronaan sopivia oireita.

 

13.11.2020

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu yksi uusi koronatartunta karanteenissa jo olleella henkilöllä.

Tiedotamme koronatartuntatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 16.11.2020.

 

12.11.2020

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu yksi koronatartunta karanteenissa jo olleella henkilöllä.

Muistutamme, että maskisuositus on Kuopiossa edelleen voimassa julkisissa sisätiloissa ja muutoinkin, kun turvaväleistä ei pystytä huolehtimaan. Myös esimerkiksi liikuntatilojen yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa tulee muistaa turvavälit ja maskin käyttöä niissä suositellaan.

 

11.11.2020

Kuopiossa on todettu kolme uutta koronatartuntaa eilisen koronatartuntatilanteesta kertovan tiedotteemme jälkeen. Näistä yksi liittyy joukkueurheilussa tapahtuneeseen altistumiseen, ja kyseinen henkilö on ollut jo karanteenissa. Kahden muun alkuperää vielä selvitellään.

Toinen selvittelyn alla olevista on Snellmanin koululla todettu tartunta, jonka seurauksena karanteeniin on laitettu kolmisenkymmentä henkilöä, sekä oppilaita että opettajia. Kaikki koulussa altistuneet on eilen tavoitettu ja kaupungin tartuntatautiviranomaiset ovat asettaneet heidät karanteeniin. Eilisen jälkeen ei Snellmanin koululla ole tullut esiin uusia joukkoaltistumisia.

 

10.11.2020

Maanantain tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu kolme uutta koronatartuntaa, jotka kaikki liittyvät aiemmin todettuihin tartuntoihin. Yksi tartunnan saaneista on ollut jo karanteenissa.

Huomioitavaa kuntalaisille koronatartuntaviestinnässä:

  • Wilman tai muksunetin kautta koululta tai päiväkodista tuleva tiedote, jossa kehotetaan lasta tai nuorta jäämään karanteeniin, on virallinen tiedote. Tiedotteen ohjeita tulee noudattaa.
  • Harrastustoiminnassa mukana olevia tai heidän huoltajiaan kehotetaan seuraamaan sähköpostin kautta tulevia tiedotteita mahdollisista altistumistilanteista.

 

9.11.2020

Viikonlopun aikana Kuopiossa on todettu kahdeksan uutta tartuntaa. Niistä kolme liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin, joten sairastuneet ovat olleet jo karanteenissa. Yksi uusi tartunta on saatu ulkomailla ja kaksi on lähtöisin oppilaitoksesta ja harrastuksesta. Lisäksi yksi uusista tartunnoista on perheen sisäinen tartunta ja yhden tartunnan lähde on epäselvä.

Inkilänmäen päiväkodilla on ollut joukkoaltistumista, jossa noin 25 on altistunut koronalle. Kaikille altistuneille on mennyt tieto korona-altistumisesta, ja heidät on asetettu karanteeniin.

Muistutamme samalla, että Wilma-viestillä tai muksunetin kautta koululta tai päiväkodista tuleva tiedote, jossa kehotetaan lasta tai nuorta jäämään karanteeniin, on virallinen tiedote.

Lisäksi harrastustoiminnassa mukana olevia tai heidän huoltajiaan kehotetaan seuraamaan sähköpostin kautta tulevia tiedotteita mahdollisista altistumistilanteista.

 

6.11.2020

Kuopiossa on todettu eilisen tiedotteemme jälkeen yhteensä neljä uutta positiivista koronatulosta.

Yksi tartunta on Kuopion klassillisessa lukiossa. Sen selvitykset on vasta aloitettu, ja altistuneiden määrää ei ole vielä tiedossa. Altistuneille laitetaan Wilma-viestiä, jossa ohjeistetaan pysymään karanteenissa, kunnes tartuntatautiviranomaiset ottavat yhteyttä puhelimitse.

Yksi uusi positiivinen koronatulos on myös Sakkylla. Myös sen käsittely on alkuvaiheessa, joten vielä ei ole tietoa altistuksista. Edellisten lisäksi on todettu kaksi uutta positiivista tulosta henkilöillä, jotka ovat olleet jo karanteenissa.

Tiedotamme koronatartuntatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 9.11.2020.

 

5.11.2020

Kuopiossa on todettu eilisen jälkeen neljä uutta koronatartuntaa. Kaksi tartuntaa ovat ulkomaan matkan seurauksia (eri maat), yksi tartunta on joukkueurheiluun liittyvä ja yksi on perheen sisäinen tartunta.

Uusista koronatartunnoista vain perheen sisäinen tartunta liittyy aiempaan tartuntaketjuun.

 

4.11.2020

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu yksitoista uutta positiivista koronavirustulosta. Tartunnoista kaksi on saatu ulkomaan matkan seurauksena (eri maista) ja yksi on kotimainen tartunta, jonka alkuperää ei tiedetä. Loput kahdeksan perheen sisäistä tartuntaa liittyvät aikaisempiin tartuntaketjuihin.

Joukkoaltistumisia on ollut Savon ammattiopistossa, Kalevalan koululla, Kuopion klassillisessa lukiossa, Särkiniemen koululla ja yhdessä jääkiekkojoukkueessa. Kaikki altistuneet on asetettu karanteeniin.

 

3.11.2020

Viikonloppuna ja maanantaina Kuopiossa todettujen positiivisten tapausten selvittelyä on jatkettu. Kaikki seitsemän koronatartuntaa on selvitetty, ja niistä yhden lähdettä ei edelleenkään ole tiedossa. Yksi tartunta on lähtöisin Etelä-Suomesta, kolme on perheiden sisällä tapahtunutta jatkotartuntaa, ja yksi liittyy Siilinjärven lukion joukkoaltistumiseen ja yksi harrastustoiminnassa (joukkuelaji) tapahtuneeseen joukkoaltistumiseen.

 

2.11.2020

Viikonlopun aikana Kuopiossa on todettu seitsemän positiivista koronatestitulosta, joista neljä on ehditty selvittää tänä aamuna. Selvitetyistä koronatuloksista kolme liittyy aikaisempiin ketjuihin. Yksi on uusi tapaus, jonka tartunnan lähteestä ei ole tietoa.

Tapauksiin liittyy joukkoaltistumisia Kalevalan koululla ja Sakkyllä sekä lisäaltistumisia Siilinjärven lukiolla.

 

30.10.2020

Eilisen jälkeen Kuopiossa on todettu neljä uutta koronatartuntaa, jotka ilmeisimmin liittyvät jo aiemmin tiedossa oleviin tartuntoihin.

Tiedotamme tartuntatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 2.11.2020.

 

29.10.2020

Eilisen tiedotteemme jälkeen on Kuopiossa todettu yhteensä neljä uutta positiivista koronatulosta.

Keskiviikkona 28.10. todettu Rauhanlahden päiväkodissa yksi koronatartunta. Altistuneita on muutamia kymmeniä, joihin kuuluu työntekijöitä ja päiväkotilapsia. Altistuneet työntekijät ja altistuneet päiväkotiryhmien lapset on asetettu karanteeniin ja asiasta on mennyt eilen vanhemmille tiedote muksunetin kautta. Kaikki altistuneet tullaan testaamaan ja tartuntatautiviranomaiset ovat heihin yhteydessä.

Uutena on myös koronatartunta, joka liittyy harrastustoimintaan. Sen jäljitykset ja kontaktointi ovat vielä kesken, ja lähikontaktit tullaan laittamaan karanteeniin.

Lisäksi on kaksi uutta tartuntatapausta, jotka liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin tai joissa henkilöt ovat olleet jo karanteenissa.

 

28.10.2020

Eilisen jälkeen on Kuopiossa todettu kolme uutta positiivista koronatulosta henkilöillä, jotka kaikki ovat olleet jo karanteenissa. Näissä ei ole ollut isompia joukkoaltistumisia. Karanteeniin on asetettu yli sata henkilöä liittyen aiempiin tapauksiin. Kouluilla tai päiväkodeissa ei ole ilmennyt uusia positiivisia koronatapauksia.

Kaupungin koronapalvelupuhelimeen on lisätty resursseja viimeaikaisten ruuhkatilanteiden vuoksi.

 

27.10.2020

Eilisen jälkeen Kuopiossa on todettu kahdeksan uutta positiivista koronatulosta, joista seitsemän on ollut jo karanteenissa aikaisemman altistumisen vuoksi ja yksi, jonka lähde ei ole tiedossa.

Kuopion lyseolla on joukkoaltistumisia noin 33 ja Sinikellon päiväkodilla noin 35 henkilöä. Pyörön koululla on tullut lisää altistumisia valinnaisryhmissä noin 20 henkilöllä ja seurakunnan leirillä 12 henkilöllä. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

 

26.10.2020

Perjantain 23.10. jälkeen Kuopiossa on todettu kuusi uutta positiivista koronatulosta, jotka liittyvät aikaisempiin tartuntaketjuihin. Koronatartuntoja ja niihin liittyviä altistumisia on todettu viikonloppuna mm. Lyseon lukiossa ja Sinikellon päiväkodissa. Altistumisketjuja selvitetään ja kaupungin tartuntatautiviranomaiset ovat altistuneisiin yhteydessä. Lyseon lukio ja Sinikellon päiväkoti tiedottavat poikkeuksellisista järjestelyistä suoraan niitä opiskelijoita ja perheitä, joita asia koskee.

Mahdollisia altistumisia on todettu seuraavasti:

  • Bussivuorot Kuopio-Toivala:
    • ma 19.10 bussi no 31 klo 7.45
    • ti 20.10. bussi no 30 klo 7.00
    • ke 21.10. bussi no 31 klo 7.45
  • Pinarilla Petosen vapaa-aikatiloissa Nuorisotoiminnassa 19.10. klo 17.30-20.45.

Altistumistilanteessa olleita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, mikäli heillä on koronaan sopivia oireita. Muistutamme kuntalaisia, että voimassa on vahva suositus käyttää maskia joukkoliikennevälineissä.

Muistutamme myös, että viranomaisen määräämä karanteeni jatkuu ohjattuun päivämäärään saakka, vaikka koronatestin tulos olisi negatiivinen. Karanteenipäätös tarkoittaa tartuntatautiviranomaisen puhelimitse antamaa määräystä, Wilma-viestiä tai tiedotetta, joka tulee koululta tai päiväkodista ja jonka on lähettänyt tartuntatautiviranomainen. Viralliset paperiset päätökset tulevat mahdollisesti paljon myöhemmin.

 

23.10.2020

Eilisen jälkeen Kuopiossa on todettu 13 uutta koronatartuntaa. Tartunnat liittyvät pääosin aiemmin tällä viikolla raportoituihin altistumisiin. Kuntalaisia muistutetaan, että viranomaisen määräämä karanteeni jatkuu ohjattuun päivämäärään saakka, vaikka koronatestin tulos olisi negatiivinen.

Tiedotamme tartuntatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 26.10.2020.

 

22.10.2020

Kuopiossa on todettu eilisen tiedotteen jälkeen kahdeksan uutta koronatartuntaa. Yksi niistä on uusi tartuntatapaus, jonka lähde liittyy harrastustoimintaan. Seitsemän tartuntaa liittyy aiempaan Etelä- Suomen yksityistilaisuudesta alkaneeseen tartuntaketjuun. 

Kallaveden lukiossa, Kalevalan, Paloahon ja Pyörön kouluissa on tullut ilmi koronavirustartuntoja ja tartuntaan liittyviä altistumisia. Kaikki kouluissa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Kyseisissä kouluissa osa oppilaista siirtyy etäopetukseen karanteenin ajaksi. Muilta osin lukiot jatkavat työtään normaalisti työjärjestysten mukaisesti ja koulunkäynti on turvallista.

 

21.10.2020

Kuopiossa on todettu eilisen jälkeen kuusi uutta koronatartuntaa. Yksi niistä on ulkomailta saatu tartunta, ja loput viisi liittyvät Etelä-Suomessa yksityistapahtumasta lähteneeseen tartuntaketjuun. Altistuneita on laaja joukko, ja tartuntaselvittelyä jatketaan.

 

20.10.2020

Eilisen jälkeen on Kuopiossa todettu viisi uutta positiivista koronatartuntaa. Niistä yksi on yksittäinen, Etelä-Suomesta lähtöisin oleva perheen sisäinen tartunta.

Neljä uutta tartuntaa liittyvät uuteen tapaukseen 19.10., joissa tartunta on tullut yksityisitilaisuudesta Etelä-Suomessa. Altistuneita on viitisenkymmentä, sillä kyse on perheellisistä ja työikäisistä henkilöistä. Altistumisia perheen lisäksi on tapahtunut myös työpaikoilla.

Viime perjantaina 16.10. kello 16-17  Kirpputori CityPörssissä (Kauppakatu 36) olleet asiakkaat ovat voineet altistua koronvirusinfektiolle. Tuolloin CityPörssissä asioineita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, mikäli heillä on koronaan sopivia oireita.

Ajan testiin voi varata koronaneuvontapuhelimesta 044 704 6700. Asiakkaiden, jotka saavat lähetteen koronatestiin kaupungin koronaneuvontapuhelimesta, tulee mennä näytteenottoon Tulliportinkadulle pääterveysaseman näytteenottopisteeseen.

 

19.10.2020

Viikonloppuna Kuopiossa on todettu kaksi uutta positiivista koronatartuntaa. Toinen tartunnoista liittyy viimeviikkoiseen nuorten tartuntaketjuun, joten henkilö on ollut jo karanteenissa. Toinen tartunnoista on uusi koronatapaus, jossa altistuneita on yli 20 henkilöä. Näiden kontaktien jäljitystyö on vielä kesken.

 

16.10.2020

Eilisen 15.10. jälkeen todettu yksi uusi koronatartunta, joka liittyy aiemmin tällä viikolla nuorten keskuudessa todettuihin tartuntoihin.

Tiedotamme tartuntatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 19.10.2020.

 

15.102020. (muokattu 15.10. klo 15:35)

Eilisen 14.10. jälkeen Kuopiossa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät aikaisempaan alkuviikon nuorten kaveriporukan altistumisketjuun.

Kuopiolaisessa Calacucco-ravintolassa perjantaina 9.10. klo 20-24 olleet asiakkaat ovat voineet altistua koronavirusinfektiolle. Tuolloin ravintolassa olleita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, mikäli heillä on koronaan sopivia oireita. Ajan testiin voi varata koronaneuvontapuhelimesta 044 704 6700.

 

14.10.2020

Kuopiossa ei ole havaittu uusia koronatartuntoja eilisen 13.10. jälkeen.

Syyslomallakin on muistettava huolehtia turvavälien pitämisestä ja hyvästä käsihygieniasta sekä pysyä sairaana kotona. Jos on koronaan viittaavia oireita, tulee hakeutua koronatestiin.

Kuopio on epidemian perustasolla, jolloin kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, koronatestiin hakeutuessa ja riskialueilta palatessa. Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. 


13.10.2020

Eilisen 12.10. jälkeen Kuopiossa on todettu yksi uusi koronatartunta, joka ei liity aikaisempiin tapauksiin.

 

12.10.2020

Viikonlopun aikana on Kuopiossa todettu kaksi uutta erillistä koronatartuntaa, jotka eivät liity aikaisempiin tapauksiin. Savonia AMK:ssa todetussa joukkoaltistumisessa ei ole todettu jatkotartuntoja.

Viime aikoina todetuissa koronatapaukissa on ollut paljon joukkoaltistumisia, jotka liittyvät juhlimiseen, urheiluharrastuksiin ja siihen, ettei oireisenakaan jäädä kotiin.
 

9.10.2020

Eilisen 8.10. jälkeen on Kuopiossa todettu kolme koronatartuntaa. Näistä kaksi liittyy Vaasan sairaanhoitopiirin aiempiin koronatartuntoihin. Yksi koronatartunta on todettu Savonia AMK:n opiskelijalla.

Savonia AMK:n opiskeluryhmä ja heidän kanssaan lähikontaktissa ollut opetushenkilökunta on asetettu karanteeniin. Kaikilta ryhmän jäseniltä ja altistuneilta henkilökuntaan kuuluvilta otetaan myös koronatesti. Opiskeluryhmä on tässä vaiheessa etäopetuksessa. Tartunnan taustaa selvitellään.

Tiedotamme tartuntatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 12.10.2020.

 

8.10.2020

Eilisen jälkeen Kuopiossa on todettu yksi uusi koronatartunta, johon liittyy alle viisi lähikontaktia. Lähikontaktissa altistuneet on asetettu karanteeniin.

 

7.10.2020

Tiistain 6.10. jälkeen Kuopiossa on todettu yksi uusi koronatartunta, jonka taustaa selvitellään.

 

6.10.2020

Eilisen jälkeen Kuopiossa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät viimeaikaisiin koronatartuntoihin Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.


5.10.

Perjantain 2.10. jälkeen Kuopiossa on todettu kolme koronatartuntaa. Heistä kaikki ovat olleet karanteenissa jo ennen testaamista, joten tartunnoista ei ole tullut jatkoaltistumisia.

 

2.10.2020

Kuopiossa ei ole todettu uusia koronatartuntoja eilisen jälkeen. Seuraavan kerran tiedotamme tartuntatilanteesta maanantaina 5.10.

 

1.10.2020

Tahkon tapaukseen liittyviä uusia positiivisia koronatuloksia ei ole todettu eilisen jälkeen. Tiedossa on yksi uusi positiivinen koronatulos, joka liittyy Kolarin Ylläksen tartuntaketjuun.

 

30.9.2020 (uutista on muokattu klo 13.30)

Uusia positiivisia koronatartuntailmoituksia on tullut eilisen jälkeen kolme kappaletta. Heistä yksi on altistunut Tahkolla ja ollut jo karanteenissa. Tahkolla altistuneita on siis nyt 24.

Positiivinen koronatulos on varmistunut myös yhdelle muulle jo karanteenissa olleelle. Lisäksi on todettu yksi uusi koronatartunta. Kumpikaan näistä positiivisista tuloksista ei liity Tahkon kokoontumisiin.

THL ilmoittaa 30.9.2020 Kuopion kokonaistartuntamääräksi 94 kpl. Tiedot on saatu Tartuntatautirekisteristä ja ne päivittyvät muutaman päivän viiveellä.

Karanteeniin on määrätty yksittäisiä ihmisiä, joiden tilanne liittyy positiivisen koronatuloksen saaneisiin ja muiden paikkakuntien altistumisiin.

 

29.9.2020:

Tahkon kokoontumisiin liittyen on nyt todettu 23 koronapositiivista henkilöä. Kaikki tartunnat ovat jo karanteenissa olevilla, eikä jatkotartuntoja toistaiseksi ole tullut esille.

Lisäksi on todettu kaksi muuta uutta tartuntaa, jotka eivät liity Tahkon tapaukseen. Näiden molempien tartuntojen lähde on muualla Suomessa.

THL:n tilastoissa Pohjos-Savon testimäärissä on virhe, jota selvitellään parhaillaan. Kyseessä on tekninen virhe, jonka vuoksi kaikista tehdyistä koronatesteistä ei ole välittynyt tieto THL:lle. Luvut korjataan THL:ssa mahdollisimman pian.

 

28.9.2020:

Tahkon runsaan viikon takaisiin kokoontumisiin osallistuneiden ja karanteenissa olevien joukossa on todettu lisää sairastumisia. Yhteensä on tiedossa nyt 21 sairastunutta. Jatkotartuntoja ei ole toistaiseksi todettu.

Lisäksi tällä hetkellä Kuopiossa on tiedossa yksittäinen tapaus, jonka kontaktin selvitys on kesken.

Altistuneiden on tärkeää pysytellä karanteenissa. Negatiivinen testitulos karanteeninaikana ei tarkoita sitä, että karanteeni päättyy.