Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Tahkon uuden Mäkiaution laavun ja rotkon avajaistapahtuma lauantaina 12.9.2020 klo 13 alkaen

Tervetuloa avajaistapahtumaan Mäkiaution laavulle Tahkomäen päällä lauantaina 12.9. klo 13 alkaen. Mäkiaution rotkon ja laavun avajaiset vietetään laskettelurinteiden pohjoispuolella. Kohteeseen on muutaman sadan metrin kävelymatka Panorama Skyn P-paikalta.

Koeistekuva.Kuva: Anna-Liisa Koponen, Kuopion kaupunki.

Avajaisissa on tarjolla makkaranpaistoa ja nokipannukahvit. Ohjelmassa on tutustumista paikkaan ja vapaata keskustelua. Tervehdyksensä tilaisuuteen tuovat kaupungin ja kyläyhdistyksen edustajat.

Mäkiaution rotkoon on rakennettu kulkutasanteet, joista avautuu näkymät rotkon upeaan maisemaan. Uudella laavulla myös retkeilijät pääsevät evästelemään. Laavulta on huikaisevan kauniit maisemat ja siellä on nuotiopaikka makkaranpaistoa varten. Myös wc on retkeilijöiden käytössä.

Mäkiaution laavu ja rotko on Tahkon kyläyhdistyksen Leader-rahoitteinen Tahkon alueen retkeilymahdollisuuksien parantamishanke, jota Kuopion kaupunki on osaltaan tukenut.

Huutavanholman lehtojen suojelualueella oleva luontopolku vielä jatkossa parannetaan sekä kehitetään sen reittiopastusta. Tahkon Tähti -reitti saadaan tällöin kokonaisuudessaan parannettua.

Lisätietoja asiasta:
Kuopion kaupunki, suunnitteluinsinööri Anna-Liisa Koponen, 044 7185 055, anna-liisa.koponen(at)kuopio.fi