Uutiset Uutiset

Takaisin

Taidetori-kulttuurifestivaali starttasi Kuopiossa työpajojen ja nukketeatterin merkeissä

Kuopiossa juhlittiin tänään koko perheen kulttuurifestivaali Taidetorin – ja samalla myös Kuopio Juhlii -kuukauden – avajaisia. Kuopion kaupunginteatterin takapihan amfiteatterilla pidetyissä avajaisissa esiintyivät mm. Pyörähemmo,Taidetohtori ja tapahtuman tuottaja Anja Lappi.


Taidetorin avajaisissa esiintyivät mm. tapahtuman tuottaja Anja Lappi, Pyörähemmo ja Taidetohtori.

Lisäksi ensimmäisen Taidetori-päivän ohjelmassa on ollut mm. dreijausta ja savitöitä, soitinten rakentamista, kampaamo Pörrön kampauksia, nukketeatterityöpaja, teatterin rooliasujen sovitusta sekä Pyörähemmon liikenneoopastusta. Työpajat jatkuvat tänään klo 16 asti, ja perjantaina ja lauantaina niitä on klo 10–16. Katso päivittäin vaihtuvien työpajojen sisällöt Taidetorin verkkosivuilta.


Kaupunginteatterin takapihan työpajoissa päästiin muun muassa rakentamaan savikylää yhdessä.

Avajaispäivänä ja myös perjantaina klo 14 Taidetorin kävijöillä on mahdollisuus päästä näkemään sanaton nukketeatteriesitys Poika ja korppi, jota on esitetty mm. Intiassakin asti kansainvälisillä nukketeatterifestivaaleilla. Näytelmä kertoo Pojan ja korpin välisestä ystävyydestä, ja se tarjoaa varmasti ajateltavaa sekä elämyksiä kaikenikäisille katsojille.


Taidetorilla päästään torstaina ja perjantaina näkemään Intiassakin asti kiertänyt nukketeatteriesitys Poika ja korppi. Kuvassa vasemmalla näytelmän ohjaaja ja käsikirjoittaja Antti Kemppainen sekä oikealla nuket suunnitellut ja toteuttanut Hannu Räisä. Molemmat nähdään myös näyttämöllä itse esityksessä.


Taidetorin kurssitarjonta taas pitää sisällään mm. vauvasirkusta, taaperosirkusta, esiintymiskurssin ja perhesirkusta. Kursseille on ennakkoilmoittautuminen, mutta vapaita kurssipaikkoja voi yhä tiedustella sähköpostiosoitteesta taidetorikuopio@gmail.com. Sirkuskurssit klo 9-20 välillä järjestetään Kuopion sirkuksen uusissa tiloissa, Pyöräkatu 15:ssa. Kursseja on vauvoista aikuisiin ja ne maksavat 10 €/tunti.

Taidetori-kulttuurifestivaali tarjoaa esityksiä, työpajoja ja kursseja lapsille ja koko perheelle Kuopion kaupunginteatterin takapihalla ja aulassa sekä Niiralan liikennepuiston alueella 6.8.–8.8.2020. Taidetorin alueelle ja osaan työpajoista on vapaa pääsy. Alle 3-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi kaikkiin työpajoihin. 5 euron hintaisella rannekkeella pääset kaikkiin työpajoihin, Amfinäyttämön esityksiin ja nukketeatteriesityksiin.

Lue lisää festivaalin tarjonnasta, aikatauluista ja hinnoista osoitteesta www.taidetori.com
 

Katso Taidetori 2020 -video:

 

www.facebook.com/taidetori


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain