Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Tammimarkkinat Kuopion kauppatorilla 24.-25.1.

Kuopion Tammimarkkinat -tapahtumaa on järjestetty vuosittain jo 1800-luvulta lähtien, ja se edustaa Suomen vanhimpia markkinaperinteitä.


Tammimarkkinat ovat yksi tärkeimmistä talvitapahtumista Kuopiossa.

Tammimarkkinoiden suosituimpia tuotteita ovat vuodesta toiseen viipurinrinkelit, erilaiset säilykkeet ja muut elintarvikkeet, puu- ja käsityöt sekä talviajan lämpimät vaatteet ja asusteet.

Torijärjestelyt ja myyntipaikkavaraukset: Jari-Pekka Piipponen, jari.piipponen@kuopionkeskus.fi, 044 718 5146

Tervetuloa Tammimarkkinoille 24.-25.1.2020!

Kalakukon leivonnan SM-kilpailu perjantaina 24.1.

Tammimarkkinoiden yhteydessä järjestetään perjantaina 24.1.2020 jo perinteeksi muodostunut Kalakukon leivonnan SM-kilpailu. Leipurit pääsevät jälleen kisaamaan Suomen parhaan kalakukkoleipurin tittelistä sekä kehittelemään uusia makumaailmoja Juhlakukko-innovaatiosarjassa.

Kalakukon leivonnan SM-kilpailussa on kolme sarjaa: Perinteiset kalakukkosarjat ammattilaisille ja kotileipureille sekä kaikille avoin Juhlakukko-sarja. Juhlakukko-innovaatiosarjassa voi kisata joko suolaisella tai makealla leipomuksella - kukko voi olla vaikkapa makea mustikkakukko, suolainen kasviskukko tai jotain aivan uutta ja ennen maistamatonta!

Arviointikriteereinä kilpailussa ovat kukon maku, rakenne ja ulkonäkö. Juhlakukkosarjassa voi käyttää vapaasti luovuutta ja mielikuvitusta.
 
Osallistumisohjeet:

Osallistu kisaan tuomalla omaan tyyliisi valmistettu kukko Kuopion kaupungintalolle perjantaina 24.1.2020 klo 8-9 välillä. Jätä kukon oheen kirjekuori, josta löytyy seuraavat tiedot: yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero), leipomuksen raaka-aineluettelo sekä sarja johon osallistut (perinteinen sarja: ammattilaiset/kotileipurit tai juhlakukko-sarja).
 
Palkinnot:

Jokaisen kilpasarjan voittaja saa paitsi mainetta ja kunniaa, myös 100€:n arvoisen lahjakortin, komean kunniakirjan sekä ilmaisen markkinamyyntipaikan seuraaville Tammimarkkinoille. Voittajat julistetaan torilla perjantaina klo 14.00.
 
Lisätietoja: Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry, toimisto@kuopionkeskus.fi, 044 7226074