Uutiset Uutiset

Takaisin

Team Rynkeby – God Morgon vakavasti sairaiden lasten asialla

- Kuopion torilta lähti matkaan yksitoista osallistujaa 25.6.2019

Team Rynkeby - God Morgon on eurooppalainen riippumaton hyväntekeväisyysjärjestö, jonka pyöräilyjoukkueet ajavat joka vuosi Pariisiin ja keräävät rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Suomen lähtötapahtumassa perjantaina 28.6.2019 Helsingissä on noin 260 pyöräilijää Helsingistä, Espoosta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Kuopiosta, Turusta, Oulusta ja Vaasasta. 25.6. Kuopiosta ja Jyväskylästä kohti Helsinkiä matkaan lähti yksitoista osallistujaa.

Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas lähetti torilta matkaan Kuopion Team Rynkeby - God Morgonin hyväntekeväisyysjärjestön pyöräilijät 25.6. Matkaan oli lähdössä yksitoista osallistujaa Jyväskylästä ja Kuopiosta.

- Minulla oli ilo toivottaa Kuopion kaupungin puolesta Kuopion Team Rynkeby - God Morgonille hyvää ja turvallista matkaa Helsinkiin ja sieltä Travemünden kautta Pariisiin, kertoi Pekka Vähäkangas.

Helsingissä pyöräilijät lähtevät Töölönlahdelta poliisisaattueessa kohti Vuosaaren satamaa, josta he jatkavat lautalla Travemündeen. Sieltä joukkueet pyöräilevät noin 1200 kilometriä Pariisiin. Osallistujat maksavat matkastaan omat kulunsa, ja sen lisäksi he ovat myös sitoutuneet keräämään rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Tänä vuonna Team Rynkebyssä on lähes 2 000 pyöräilijää ja 500 avustajaa 54 eri joukkueessa. Osallistujat tulevat Tanskasta, Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Färsaarilta, Islannista ja Saksasta. Rynkeby Foods kattaa kaikki hallinnolliset kustannukset, joten kerätyt varat menevät lyhentämättömänä hyväntekeväisyyden kohteisiin.

- Suomessa varat ohjataan lasten syöpäsairauksien tutkimuksen ja hoidon kehitykseen Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön kautta ja syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheiden hyväksi Sylva ry:n kautta.

Kuopion Team Rynkeby - God Morgonin hyväntekeväisyysjärjestön pyöräilijät lähtivät Kuopion torilta 25.6.2019 Helsingin kautta Pariisiin.

Viime vuonna Suomessa lahjoituksina lähes miljoona euroa

Vuonna 2018 Team Rynkeby – God Morgon lahjoitti 9,44 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Tästä summasta Suomen osuus oli lähes 900 000 euroa, josta Sylva ry sai runsaat 260 000 euroa ja Aamu Säätiö noin 620 000 euroa.

Team Rynkeby - God Morgon perustettiin Tanskassa vuonna 2002. Silloin yksitoista pyöräilyn harrastajaa, joilla oli yhteyksiä Rynkeby Foods:iin, päätti pyöräillä Pariisiin nähdäkseen Tour de Francen maaliin tulon.

Rynkeby Foods oli tapahtuman pääsponsori, mutta mukana oli myös muita yrityksiä. Ensimmäinen Team Rynkeby -joukkue oli niin hyvä sponsoreiden hankkija, että palatessaan takaisin Tanskaan, sillä oli jäljellä 38 000 Tanskan kruunua.

- Team Rynkeby antoi rahat Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle. Siitä sai alkunsa uusi vuosittain toistuva traditio.

 

Kuvat: Terhi Vähäkangas


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain