Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Terveyskeskuksen odotustiloihin ohjeistetaan tulemaan vain vähän ennen vastaanottoaikaa

Kuopion kaupunki muistuttaa kuntalaisiaan noudattamaan varovaisuutta terveysasemien odotustiloissa, että infektiotaudit eivät leviä. Odotustiloihin tulee saapua vain hieman ennen vastaanottoaikaa ja tiloissa tulee huomioida riittävät turvavälit.

Vastaanotolle tulee ilmoittautua korkeintaan viisitoista minuuttia ennen varattua aikaa, että odotustiloissa on riittävän väljää. Muutoin on mahdollista, että hoitaja pyytää asiakasta tulemaan uudelleen lähempänä tämän vastaanottoaikaa. 

Pyydämme asiakkaita myös pitämään odotustiloissa riittävän turvavälin muihin asiakkaisiin. Näillä varotoimilla haluamme ehkäistä kontaktin muihin odotustiloissa oleviin ja mahdollisuuden virusten leviämiseen.

Pääterveysaseman piha-alueella ajoittain ruuhkaa

Pääterveysaseman ja sen lähellä olevan Savotalon piha-alueen liikenne on vilkastunut aiemmasta. Alueella on kaksi terveyskeskuksen koronanäytteenottopistettä sekä Savotalon remontin takia työmaakontti ja jätekontti sekä ajoittain vilkastakin liikennettä. Myös pysäköintipaikkoja on nyt siis aiempaa vähemmän. Jos mahdollista, on aluetta hyvä välttää valitsemalla muita reittejä läpikulkuun ja paikoitukseen.

Muistutamme myös edelleen, että jos asiakkaalla on vähäisiäkään hengitystieinfektion oireita ennen sovittua vastaanottoaikaa, niin hänen tulee soittaa hoitotiimiinsä ja keskustella vastaanottoajan siirtämisestä.