Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Terveyskeskuksessa annetaan myös kiireettömiä vastaanottoaikoja

Julkaistu 6.5.2020

Kuopion kaupungin terveysasemilla annetaan myös kiireettömiä vastaanottoaikoja, ja suun terveydenhuollon kiireettömiä aikoja voi varata elokuun puolivälistä alkaen. Odotustiloihin saa tulla vain hieman ennen vastaanottoaikaa ja tiloissa tulee huomioida riittävät turvavälit. Myös Terve Kuopio –kioski avataan 14.5.

Kuopion kaupungin terveysasemilla annetaan kiireettömiä vastaanottoaikoja. Aikoja annetaan toistaiseksi vain 2-3 seuraavalle viikolle.

Suun terveydenhuollossa aloitetaan tekemään lasten ja nuorten tarkastuksia ja hoitoja kesäkuusta alkaen. Muu kiireetön hoito arvioidaan tapauskohtaisesti, mutta pääasiallisesti suun terveydenhuollon kiireetön hoito aloitetaan elokuussa. Asiakkaat voivat varata kiireettömiä aikoja elokuun puolestavälistä alkaen koronatilanne huomioiden. Alle 18-vuotiaat saavat suun terveydenhuollosta uuden kutsun perutulle vastaanottoajalleen.

Myös Terve Kuopio –kioski kauppakeskus Apajassa avataan 14.5. Toiminta jatkuu ilman ajanvarausta ja maksuttomana.

Varotoimet odotustiloissa

Muistutamme samalla, että vastaanotoille ei saa tulla liian aikaisin viettämään aikaa odotustiloihin. Vastaanotolle tulee ilmoittautua korkeintaan viisitoista minuuttia ennen varattua aikaa. Pyydämme asiakkaita myös pitämään odotustiloissa riittävän turvavälin muihin asiakkaisiin. Näillä varotoimilla haluamme ehkäistä ylimääräisen kontaktin muihin odotustiloissa oleviin ja mahdollisuuden koronaviruksen leviämiseen.

Myös Terve Kuopio –kioskissa pyydämme huomioimaan turvavälit. Mikäli odotustilassa on jo runsaasti asiakkaita, on syytä tulla myöhemmin uudestaan.

Jos sinulla on vähäisiäkään hengitystieinfektion oireita ennen kiireetöntä vastaanottoaikaasi, niin otathan yhteyttä hoitotiimiisi puhelimitse ja keskustele vastaanottoaikasi siirtämisestä. Tulethan myös Terve Kuopio –kioskille vain oireettomana hengitystieinfektion osalta.

Kuopion terveysasemien yhteystiedot ja aukiolo- ja yhteydenottoajat virka-aikaan löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.kuopio.fi/yhteydenottoajat-hoitotiimeihin. Tiedot suun terveydenhuollosta löytyvät www.kuopio.fi/suun-ja-hampaiden-hoito -sivuilta.