Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

THL korostaa: Kyseessä on nyt riskiryhmäläisten rokotukset

Kiinnostus influenssarokotteita kohtaan on ollut tänä vuonna suurta koko Suomessa, ja rokotuksen ottaneita on tähän mennessä aiempia vuosia huomattavasti enemmän. THL on nyt ohjeistanut kuntia, että rokotteita tulisi antaa ensisijaisesti vakavalle influenssalle alttiille henkilöille. Rokotteiden kovan kysynnän vuoksi myös lähipiirin rokotuksissa on oltava tarkkana.

Riskiryhmään kuuluvan lähipiirin rokotukset kohdennetaan vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden läheisiin. Tällaisia ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ja vakavasti sairaat henkilöt, alle kuuden kuukauden ikäiset vauvat, raskaana olevat naiset ja perussairaat ikääntyneet. Lähipiirillä tarkoitetaan henkilöä, joka asuu tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä samassa huoneessa vakavalle influenssalle alttiin kanssa.

Kuopion kaupunki pyytääkin kuntalaisiaan huomioimaan THL:n ohjeistuksen joukkorokotuksiin hakeutumisessa.

Muistutamme samalla, että pääterveysaseman lisäksi kuopiolaiset voivat käydä joukkorokotuksessa myös kolmessa muussa paikassa Kuopion keskustan läheisyydessä: Rajalan koulussa (Sammakkolammentie 14), Neulamäen neuvolassa (Juontotie 8) ja Pyörön terveysasemalla (Pyörönkaari 26).
 

Lisätietoja THL:n verkkosivuilta: Alttiiden henkilöiden lähipiirin influenssarokotukset, Influenssarokote

Kausirokotuksista Kaupungin verkkosivuilla: www.kuopio.fi/kausirokotukset.