Uutiset Uutiset

Takaisin

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen vieraili Kuopiossa

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen vieraili Kuopiossa torstaina 16.6. sekä perjantaina 17.6.2022. Vierailunsa aikana tiede- ja kulttuuriministeri tapasi Kuopion kaupungin johtoa sekä sidosryhmiä muun muassa Savonia-ammattikorkeakoululla ja FinnVectorilla.


"Katsojalle voi iskeä suorastaan valinnanvaikeus, kun festivaali tarjoaa niin paljon kaikenikäisille sopivaa ja kaikenlaista ohjelmaa", totesi tiede- ja kulttuuriministeri Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin yleisölle pitämässään tervehdyspuheessa. 

Kuopion monipuoliset taidetapahtumat ja kulttuuritarjonta ilahduttivat tiede- ja kulttuuriministeriä


Lisäksi perjantaina hän vieraili parhaillaan käynnissä olevalla Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla ja lausui tapahtuman toriohjelman yhteydessä yleisölle tervehdyspuheen. 

”Kuopiossa on useita korkeatasoisia, kansainvälisiä taidetapahtumia. Kulttuuriministerinä iloitsen, että Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali on voitu tänä vuonna järjestää normaaliin tapaan. Ilahduttavaa on myös se, kuinka festivaalin ohjelmisto on kaikkien saavutettavissa ja kuinka mukana on myös runsaasti maksutonta ohjelmaa”, tiede- ja kulttuuriministeri iloitsi tervehdyspuheessaan Kuopion kauppatorilla. 

”Tapahtuma on Kuopiolle ja koko Pohjois-Savolle myös matkailullisesti suuri vahvuus. Myös muiden Kuopion kulttuurilaitosten toiminta, kuten esimerkiksi Kuopion museon uusi perusnäyttelykokonaisuus, ilahduttaa minua."

Puheensa päätteeksi tiede- ja kulttuuriministeri toivotti toriyleisölle iloista liikkeen ja luovuuden juhlaa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin merkeissä.

Vierailunsa aikana tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen tapasi Kuopion kaupungin johtoa sekä sidosryhmiä. Kuvassa keskellä Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen sekä oikealla Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen. 

"Kuopio profiloituu vahvasti kulttuurikaupunkina"


Honkonen kommentoi, että hänen näkemyksensä mukaan Kuopio profiloituu vahvasti kulttuurikaupunkina. 

”Kuopiolla on vahvat juuret useankin eri taiteenalan saralla. On ollut hienoa päästä perehtymään myös Kuopioon tanssin kaupunkina, sillä itselleni on tullut uutena se, miten vahva jalansija myös tanssitaiteella on Kuopiossa.”