Uutiset Uutiset

Takaisin

Tiedote varhaiskasvatuksen huoltajille koronaviruksen vaikutuksista päivähoitoon 15.3.2020

Osa varhaiskasvatuksen henkilöstöä saattaa enenevässä määrin joutua jäämään pois töistä koronaviruksen vuoksi ja se tarkoittaa erityisjärjestelyitä arjessa. Erityisjärjestelyt voivat tarkoittaa esim. ryhmien yhdistämistä tai päiväkodin vaihtumista määräajaksi.


Varotoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi

• Päiväkodeissa on nostettu siivoustasoa ja lapsille painotetaan käsienpesun ja oikean yskimistekniikan merkitystä.

• Jo aiemmin kuluneella viikolla peruttiin kaikki kansainväliset ja kotimaiset ryhmävierailut päiväkodeille. Myös yksittäisten vieraiden osalta käytetään suurta harkintaa.

• Kaikki koko päiväkodin kokoontumiset sekä suuremmat yhteistilaisuudet perutaan toistaiseksi.

• Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat on suljettu yleisöltä 14.3. ja tämä tarkoittaa päiväkotien osalta sitä, että liikuntahetket järjestetään päiväkodin omissa liikuntatiloissa ja pihassa.

• Päivähoidon lapset ja lapsiryhmät eivät enää osallistu julkisiin konsertteihin, teatteriesityksiin tai vastaaviin hoidon ulkopuolella oleviin yhteistapahtumiin.


Lasten poissaolo päivähoidosta

Huoltajia suositellaan käyttämään erityistä harkintaa lasten hoitoon tuomisessa, jos lapsi on lähiaikoina ollut ulkomailla tai tuntee vähänkin flunssan oireita. On vaikeaa erottaa koronaviruksen ja normaalin flunssan oireita toisistaan, ja tästä johtuen kotiin tulee jäädä hyvin matalalla kynnyksellä, jos lapsella ilmenee minkäänlaisia oireita!

Huoltajia suositellaan pitämään lapsi kotihoidossa, mikäli se on huoltajan työjärjestelyjen kannalta tai muuten mahdollista. Tämä on kuitenkin täysin vapaaehtoista eikä kotihoito vaikuta päivähoitomaksuihin. Eli tällä hetkellä toimimme voimassa olevien maksuhyvityskäytäntöjen mukaisesti.


Juha Parkkisenniemi
Kasvatusjohtaja


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain