Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Toritoimintojen siirtymisestä yleisötilaisuus 27.4. klo 16 - 18

Kuopion kaupunkirakennelautakunta on päättänyt siirtää tori- ja tapahtumatoiminnat 1.4. alkaen torin ja keskustan elävöittämiseksi Kuopion Kaupunkikeskustan Kehittämisyhdistys ry:lle. Toimintatavan muutosta esitellään tarkemmin toritoimijoille ja kaikille kiinnostuneille valtuustosalissa 27.4.2017 klo 16 – 18.

Kuopion Kaupunkikeskustan Kehittämisyhdistys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka pyrkimyksenä on torien ja kaupunkikeskustan elinvoimaisuuden lisääminen ja elävöittäminen ja tätä kautta keskustan vetovoiman lisääminen. Toiminta siirretään vuokrasopimuksella yhdistyksen tehtäväksi. Vuokrasopimus on luoteeltaan periaatteellinen ja kaupungin tarkoituksena on varmistaa, että torilla toimittaisiin mahdollisimman joustavasti.

- Kehittämisyhdistys on torin imagon kehittämisessä ja yritys- ja työllisyysvaikutuksien parantamisessa kunnossapitoa luontevampi toimija, toteaa kaupungininsinööri Ismo Heikkinen.

Samalla siirretään torilla voimassa olevat sopimukset kehittämisyhdistyksen vastattavaksi. Kehittämisyhdistys maksaa torista vuokraa kaupungille vuosittain 12 000 euroa. Mahdollisen toiminnasta saamansa tuoton kehittämisyhdistys käyttää kauppa- ja satamatorien toiminnan sekä matkustajasatama-alueen sekä Kuopion keskustatoimintojen kehittämiseen.

Torisääntöä päivitetään hieman muutoksen yhteydessä, ja se julkaistaan toukokuun alussa. Mahdollisia päivityksiä on esitelty toritoimijoille aiemmin alkuvuodesta järjestetyssä tilaisuudessa. Muutokset ja tarkennukset koskevat lähinnä yhteisiä pelisääntöjä.

Tervetuloa tilaisuuteen!

Lisää tietoa asiasta antavat

Ismo Heikkinen, kaupungininsinööri, Kuopion kaupunki, 044 718 5656, ismo.heikkinen(at)kuopio.fi

Tilla Martikainen, toiminnanjohtaja, Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry., 050 360 8973, tilla.martikainen(at)kuopionkeskus.fi