Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Tutustu uudistettuun liikennepuistoon ennen kevään avajaisia

Lasten liikennepuisto sijaitsee Niiralan kaupunginosassa Uppo-Nallen leikkipuiston ja Kuopion kaupunginteatterin läheisyydessä. Liikennepuiston kadunnimet on valittu lasten ehdotusten pohjalta ja sinne on asennettu oikeat katu- ja liikennevalot.

Kadunnimiksi valikoituivat Koirankierto, Hiiriesplanadi, Kalakatu, Leppäkertunkaari, Tiputie, Siilikuja ja Kissankulku. Liikennepuiston reunan muuria koristaa Hatsalan koulun 7. luokan ja Snellmanin koulun 6. luokan kuvataideryhmien yhteistyössä suunnittelema ja toteuttama muraali.

Avautuessaan keväällä 2020 puisto tulee olemaan viihtyisä kokonaisuus, joka tulee täydentämään Valkeisenlammen ja Valkeisenpuiston virkistysaluetta. Avajaiset pidetään arviolta toukokuussa 2020.

Puistossa tehdään vielä viimeistelytöitä ennen avajaisia. Ajoratamerkinnät tehdään kaduille, nurmikkoalueet viimeistellään ja tehdään viimeiset istutukset. Myös polkuautot tuodaan puistoon keväällä.

Peruskorjauksen lisäksi puistoon on rakennettu myös paljon uutta. Liikennepuistosta löytyy ajoradan kavennuksien sekä yksi- ja kaksisuuntaisten katujen lisäksi liikenneympyrä sekä liikennevalot.

Lisätietoja asiasta antaa
Sirpa Nieminen, suunnitteluhortonomi, 044 718 5714, sirpa.nieminen(at)kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain