Yritysuutiset Yritysuutiset

Takaisin

Työllisyyden palvelutori käynnistyy

Työllisyyden palvelutori palvelee kuopiolaisia työllistymiseen liittyvissä asioissa 

 

Kuopion kaupunki sai huhtikuun 2020 lopulla Etelä-Savon ELY-keskukselta myönteisen rahoituspäätöksen Työllisyyden palvelutori -hankkeeseen. Hankkeen budjetti on noin 3,6 miljoonaa euroa ja hankkeen rahoitus koostuu ESR- ja kuntarahoituksesta. Hankeaika on 1.5.2020 - 30.4.2023 ja hankkeen hallinnoijana toimii Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu.

Työllisyyden palvelutorin kautta kootaan työllisyyden edistämiseen liittyvät ohjaus- ja neuvontapalvelut helposti tavoitettavaksi kokonaisuudeksi yhteen toimipisteeseen osoitteeseen Torikatu 5, Kuopio. Työllisyyden palvelutori palvelee kaikkia kuopiolaisia työllistymiseen liittyvissä asioissa.  Palvelutori on ennen kaikkea Kuopion kaupungin koordinoima integraatioalusta, jossa eri toimijat yhdessä järjestävät tarvittavat palvelut asiakaslähtöisesti.

Hankkeen välittömänä vaikutuksena työikäisille suunnatut työllisyyttä edistävät ohjaus- ja neuvontapalvelut jäsentyvät ja paranevat. Pitkän aikavälin vaikutuksena ehkäistään nuorten työttömyyttä sekä vähennetään rakennetyöttömyyttä kaikissa ikäluokissa. Työvoimareservin saaminen nykyistä tehokkaammin työmarkkinoille turvaa myös osaavan työvoiman saatavuutta alueella sekä edistää yksilötasolla kuopiolaisten hyvinvointia ja toimeentuloa.

Työllisyyden palvelutori -kokonaisuuteen kuuluvat, sekä nuorten Ohjaamo että aikuisten ohjaus- ja neuvontapalvelut, käynnistyvät maanantaina 22.6.2020. Palvelutorin toiminta tapahtuu kesäaikana ainoastaan sähköisiä yhteydenpitovälineitä hyödyntäen. Aikuisten ohjaus- ja neuvontapalveluiden puhelinnumero 044 718 1807 palvelee maanantaista perjantaihin klo 10-15. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse tyollisyydenpalvelutori@kuopio.fi. Nuorten Ohjaamon kesäajan palveluista tietoa erillisessä liitteessä. Sekä nuorten että aikuisten ohjaus- ja neuvontapalvelut palvelevat kaikkia kuopiolaisia työllisyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Työllisyyden palvelutori avaa ovensa 3.8.2020 ja palvelee elokuun ajan supistetusti sekä nuorten että aikuisten ohjaus- ja neuvonta-asioissa ma-pe klo 10-15. Työllisyyden palvelutorin varsinaiset avajaiset pidetään myöhemmin ja tarkemmasta avajaisaikataulusta ja alkusyksyn aikana laajentuvista aukioloajoista tullaan tiedottamaan erikseen. Työllisyyden palvelutorin palveluvalikoimasta tullaan myös tiedottamaan laajemmin kesän edetessä.

Tervetuloa palvelutorille!


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain